Οικονομικοί σκόπελοι για τις Belhara: Συναντήσεις Ελλάδας-Γαλλίας σε Βουκουρέστι και Αθήνα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLASJOURNAL

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση Ελλάδας – Γαλλίας, στο Βουκουρέστι στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου ΥΠΑΜ της ΕΕ.

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλορανς Παρλί φέρεται να δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής των ελληνογαλλικών αμυντικών σχέσεων.

Στο επίκεντρο για ακόμη μια φορά το θέμα των φρεγατών Belhara, φυσικά με τους ίδιους οικονομικούς σκοπέλους να παραμένουν απειλητικά για την πρόοδο αυτού του σοβαρότατου εξοπλιστικού προγράμματος. Σημαντική λεπτομέρεια είναι το γεγονός πως την ώρα της συνάντησης Αποστολάκη – Παρλί, στο Ελληνικό Πεντάγωνο βρίσκεται η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών της Γαλλίας για να προχωρήσουν οι συζητήσεις στο θέμα των φρεγατών.

Μην ξεχνάμε πως η Αθήνα έχει ήδη προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για τις νέες ψηφιακές φρεγάτες τύπου Belhara καθώς επίσης και για την υποστήριξη των Mirage 2000.

Επιπλέον ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα έχει συναντήσεις σε διμερές επίπεδο με τον Κροάτη υπουργό Άμυνας αλλά και τον Ρουμάνο, με τον οποίο μάλιστα θα συζητήσουν και τεχνικές λεπτομέρειες και για την κοινή άσκηση ειδικών επιχειρήσεων που θα γίνει στην Ρουμανία φέτος, παρόμοια με την Ελληνική ” Salamis Storm” που έγινε στη Νέα Πέραμο και θεωρείται μια από τις πλέον υποδειγματικές ασκήσεις ειδικών επιχειρήσεων.

Τα βασικά θέματα συζήτησης στο τραπέζι της άτυπης συνόδου των ΥΠΑΜ στο Βουκουρεστι είναι:

– Συνοχή με τις πρωτοβουλίες ΕΕ και ΝΑΤΟ.
– Νέες τεχνολογίες, τεχνίτη νοημοσύνη, πως θα αναπτύξει κενά στις δυνάμεις ασφαλείας.
– Επιχείρηση “Sophia” ανοιχτά της Λιβύης για έλεγχο ασύμμετρων απειλών και επιχειρήσεις SAR στην περιοχή για τη μετανάσταστευση.

 

Πυροβολικό και καταδρομείς επισκέφθηκε ο νέος Α/ΓΕΣ: Οι στόχοι για τον Στρατό Ξηράς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: