Οι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ για τις ευρωεκλογές: Με ήθος και αξιοπρέπεια δήλωσε ο Σιζόπουλος




Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κ. Σ. ΕΔΕΚ επικύρωσε ομόφωνα την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ για αυτόνομη κάθοδο στις επικείμενες ευρωεκλογές. Ομόφωνα, επίσης, επικύρωσε και την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου για το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.
Στις επικείμενες ευρωεκλογές οι υποψήφιοι του Κ. Σ. ΕΔΕΚ είναι:

1. Διομήδης Διομήδους
2. Χρήστος Ιακώβου
3. Νατάσα Ιωάννου
4. Ηλίας Μυριάνθους
5. Θέα Νικολάου
6. Δημήτρης Παπαδάκης

Πιο κάτω ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα για τον κάθε υποψήφιο:

  • ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ

Ο Διομήδης Διομήδους είναι ελεύθερος επαγγελματίας ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα απασχόλησης, διοίκησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Workin Human Power που ίδρυσε το Δεκέμβριο 2017. Είναι επίσης Διευθυντής – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Workin VET Center.
Εργάσθηκε στην ΔΕΟΚ από το 1992 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 στην οποία υπηρέτησε και ως Γενικός Γραμματέας – Ανώτατο Πολιτικό και Εκτελεστικό Αξίωμα – από τον Ιανουάριο 1997 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Διετέλεσε για περισσότερο από 20 χρόνια Μέλος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος και της Οικονομικής Συμβουλευτικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης από το 2004 μέχρι το2017, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας από το 2003 – 2017, και Μέλος του ΔΣ Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης από το 1997 – 2003. Ως Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ ανάπτυξε πολύ-επίπεδη διεθνή και Ευρωπαϊκή κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Ήταν Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων από το 2007 – 2017 και Μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εργαζομένων EZA από 2014 – 2018.
Ο Διομήδης Διομήδους είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ από το 1995 μέχρι σήμερα, και διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Γραφείου από 1997-2017. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ το 2011 για την Επαρχία Λάρνακας και το 2006 για την Επαρχία Λευκωσίας.
Γεννήθηκε το 1960, είναι παντρεμένος και έχει δύο θυγατέρες.

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ

Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1968. Σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Ειδικεύθηκε στη Γεωπολιτική και στην ανάλυση συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει επιστημονική αρθρογραφία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τις γεωπολιτικές αλλαγές. Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου. Από το 2008 είναι διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Στην περίοδο 2016 – 2018 ήταν σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA – TVONE.

  • ΝΑΤΑΣΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Η Νατάσα Ιωάννου γεννήθηκε στην Πάφο και μεγάλωσε στο χωριό Παναγιά. Σπούδασε δημοσιογραφία δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση και έχει παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα Διοίκησης και επιχειρήσεων με κατεύθυνση τα Οικονομικά.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος τα τελευταία 18 χρόνια στο ραδιόφωνο του Λόγου και στα τηλεοπτικά κανάλια Αντέννα και MEGA -OMEGA.Η ίδια ξεχωρίζει μέσα από τη δουλειά της τα τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έκανε με αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την κατάρρευση της Οικονομίας το 2013, αλλά και τις εκπομπές με συζητήσεις απευθείας με το λαό όπου άκουε την αγωνία των πολιτών για το Κυπριακό την Οικονομία την Υγεία είτε πάλι για άλλα θέματα της καθημερινότητας .
Της αρέσει η ποίηση και η μουσική και είναι μέλος του χορευτικού συγκροτήματος Εθνάρχη Μακαρίου Γ ,και έχει εκλεγεί και διατελέσει πρόεδρος του πολιτιστικού ιδρύματος Εθνάρχη Μακαρίου Γ.

  • ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ

Γεννήθηκε το 1967
Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1987 μεταβαίνει για σπουδές στο εξωτερικό όπου αποκτά πτυχίο στις χρηματοοικονομικές και λογιστικές επιστήμες .
Το 1995 δημιουργεί το δικό του ελεγκτικό γραφείο .
Το 1998 σε ηλικία 31 ετών εκλέγεται για πρώτη φορά  βουλευτής στην επαρχία Πάφου με το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ ,θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 2001 .
Επανεκλέγεται ξανά  βουλευτής το 2016 θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα .
Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου(ΔΣ) του Εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πάφου .
Από το 2003 μέχρι το 2006 διορίζεται ως   αντιπρόεδρος του  Δ.Σ. του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης  .
Από το 2009 μέχρι το 2013 διορίζεται μέλος το ΔΣ του χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου .
Από το 2004 μέχρι το 2006 ήταν   Πρόεδρος του ΔΣ  της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πάφου ,καθώς και μέλος  του ΔΣ  της Παγκύπριας συνομοσπονδίας γονέων  .
Από το2008 μέχρι το 2013 ήταν  πρόεδρος της Ενοποιημένης Περιφερειακής ΣΠΕ Πόλεως Χρυσοχούς .
Ο Ηλίας Μυριάνθους είναι παντρεμένος με την κυρία Αγγέλα Μωυσέως Μυριάνθους και έχουν δύο παιδία ,τον Σπυρίδωνα  και τον Μάριο.

  • ΘΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Θέα Νικολάου γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία και είναι το πρώτο παιδί μίας πολύτεκνης οικογένειας, με γονείς που κατάγονται από την Πάφο.
Σήμερα είναι μία πολύτεκνη μητέρα , επιχειρηματίας, με έντονη δράση στα κοινά.  Υπηρέτησε το χώρο της διαφήμισης για 14 χρόνια , πρώτα ως υπάλληλος στην διαφημιστική εταιρεία  Quickserf  ltd και στην πορεία ως Γενική Διευθύντρια στην δικιά της διαφημιστική εταιρεία Intelliad ltd. Από το 2011 διευθύνει τον παιδότοπο Bubble bubble kids world,  που βρίσκεται στη Λευκωσία, ως γενική διευθύντρια και ιδιοκτήτρια.
Για ενάμιση χρόνο διετέλεσε πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος Αλληλεγγύη, όπου και παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η καθημερινή επαφή της με τον κόσμο, με τους ανθρώπους και τα προβλήματα, τα οποία έχει  να αντιμετωπίσει η κοινωνία και οι πολίτες, σε συνδυασμό με την έντονη ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά της, την κρατούν ενεργή στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Μετά την προσφυγιά εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Λεμεσό όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης του Αγώνα και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΕΚ Αθηνών.
Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ.  Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Περιφερειών,  στην Επιτροπή Αναφορών και στην ad hoc Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρομοκρατία.
Έχει δυο κόρες την Χριστιάνα και την Ευαγγελία.

  • Αυτούσια η ομιλία του Μαρίνου Σιζόπουλου

Η σημερινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη αποτελεί την ολοκλήρωση μιας δημοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας που άρχισε με τη σύνοδο της Κ.Ε. στις 28 π. Μαρτίου και αφορούσε την πορεία προς τις ευρωεκλογές της 26ης προσεχούς Μαίου. Μιας εκλογικής αναμέτρησης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά καθοριστικής σημασίας για την παραπέρα πορεία του κόμματος.

Οι αποφάσεις της Κ.Ε. στις συνόδους της 28ης Μαρτίου, της 21ης Οκτωβρίου και της 19ης Νοεμβρίου 2018 συνοψίζονται στα εξής

  • Κατά προτεραιότητα να διερευνηθεί η επανάληψη της συνεργασίας με τους Οικολόγους στη βάση της συμφωνίας του 2014
  • Αποκλείσθηκε η συνομολόγηση συνεργασίας στην οποία να συμμετέχει η Συμμαχία Πολιτών, λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς του προέδρου-της, ο οποίος αθέτησε τις δεσμεύσεις τις οποίες αυτόβουλα ανέλαβε έναντι της ΕΔΕΚ το 2012-13, καθώς και της στάσης-του στις τελευταίες προεδρικές εκλογές,
  • Επίσης μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αποκλείσθηκε και η τριμερής συνεργασία με Οικολόγους και Αλληλεγγύη λόγω των προνοιών που περιλαμβάνονταν στις προτάσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και η εκ περιτροπής εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο των εκπροσώπων των 3 κομμάτων κάθε 20 μήνες.
  • Τέλος αποφασίστηκε να καταβληθεί μια τελευταία προσπάθεια για τη 2μερή συνεργασία με τους Οικολόγους. Σε περίπτωση αποτυχίας να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με την Αλληλεγγύη με τους ίδιους όρους χωρίς να αποκλείεται η αυτόνομη κάθοδος.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ είμαστε  συγκεκριμένοι στις προτάσεις-μας και επιδιώξαμε η όποια συνεργασία να είναι καθαρή, έντιμη, να εκπέμπει αξιοπιστία και όχι ευκαιριακή σκοπιμότητα.

Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε στους εν δυνάμει συνεργαζόμενους ότι στόχος δεν ήταν απλά η εκλογική συνεργασία, αλλά η συνέχιση και ενδυνάμωση μιας συνεργασίας που άρχισε με την πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει για τις προεδρικές εκλογές και είχε ως επίκεντρο το κυπριακό.

Από την πλευρά των Οικολόγων στις διερευνητικού χαρακτήρα συναντήσεις που έγιναν, απορρίφθηκε αρχικά η διμερής συνεργασία στις δε αντιπροτάσεις-τους  διαπιστώθηκαν συνεχείς παλινδρομήσεις. Από την αρχή ήταν εμφανής η προσπάθεια εμπλοκής στη συνεργασία και της Συμμαχίας Πολιτών καθώς και η εμμονή σε αντίθετη περίπτωση της συγκρότησης ψηφοδελτίου προσωπικοτήτων στο οποίο να απουσιάζουν πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων, τα οποία να δηλώσουν απλά υποστήριξη. Μάλιστα  στις 5 Αυγούστου κεραυνός εν αιθρία ο Πρόεδρος του Κινήματος των Οικολόγων δήλωσε στα ΜΜΕ ότι απορρίπτουν τη συνεργασία με την ΕΔΕΚ και θα προχωρήσουν σε στήριξη ψηφοδελτίου προσωπικοτήτων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ο Σενέρ Λεβέντ

Μετά τη διάψευση του Σενέρ,  επανήλθαν με νέα πρόταση η οποία ήταν και η τελευταία. Πρότειναν  τη συνεργασία των 4 κομμάτων συμπεριλαμβανομένης της Συμμαχίας Πολιτών,  στο ψηφοδέλτιο το κάθε κόμμα να εκπροσωπείται με ένα υποψήφιο και να περιλαμβάνονται και 2 ανεξάρτητες προσωπικότητες κοινής αποδοχής. Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε ως πρόταση νίκης. Στην ουσία όμως ήταν πρόταση που εξυπηρετούσε συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιβεβαιώθηκε από την πορεία των γεγονότων

Στην επιμονή-μας να μας απαντήσουν συγκεκριμένα επί της πρότασης που τους καταθέσαμε για διμερή συνεργασία εντός λογικού χρονικού διαστήματος, η απάντηση ήταν ότι για αυτό θα αποφασίσει η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κινήματος εντός του Ιανουαρίου. Όμως πριν μερικές μέρες και ενώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση ή απόφαση, ανακοίνωσαν και πάλι τη συνεργασία με τη Συμμαχία Πολιτών και το Σενέρ Λεβέντ, κάτι που και πάλι ο Σενέρ διέψευσε.

  • Από την πλευρά της Αλληλεγγύης η απάντηση στην πρότασή-μας ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας με το ΔΗΚΟ.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις το Π.Γ. στη συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου και παρά το γεγονός ότι καλυπτόταν από την ομόφωνη απόφαση της Κ.Ε. της 19ης Νοεμβρίου να προχωρήσει και ανακοινώσει την αυτόνομη κάθοδο, θεώρησε ότι μια τόσο σοβαρή απόφαση θα έπρεπε να επικυρωθεί από ένα ευρείας συμμετοχής όργανο του κόμματος όπως η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη.

Οι φίλοι-μας λογάριασαν λάθος. Θεώρησαν ότι η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσαν να προτάξουν προτάσεις και κινδυνολογία για να συσταθεί μια συνεργασία μέσα από την οποία κάποιοι να κεφαλαιοποιήσουν κέρδη.

Η πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ για τη συνεργασία όπως και στην περίπτωση των προεδρικών εκλογών ήταν ειλικρινής, έντιμη και ουσιαστικά αποσκοπούσε στη συμπόρευση δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη κακή λύση στο κυπριακό.

Η ΕΔΕΚ επεδίωκε και το απόδειξε τόσο στη συνεργασία με τους Οικολόγους το 2014, όσο και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ότι ποτέ δεν πρόταξε κομματικά συμφέροντα. Κατάθεσε  δυνάμεις με ανιδιοτέλεια και επικέντρωσε τις προσπάθειές-της στη σφυρηλάτηση κλίματος εμπιστοσύνης και ενότητας, γεγονός το οποίο έτυχε ευρείας αναγνώρισης

Το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2016 άφησε στους αντιπάλους αλλά και στους άσπονδους φίλους της ΕΔΕΚ γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί η ΕΔΕΚ απώλεσε περίπου το 30% της εκλογικής-της δύναμης και πικρής γιατί κατέλαβε την 4η κοινοβουλευτική θέση και δεν συνετρίβει όπως περίμεναν και επιθυμούσαν.

Η μερική ανάκαμψη στις Δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 και η ουσιαστική και δυναμική παρουσία-της στις Προεδρικές εκλογές του π. Φεβρουαρίου, προκάλεσαν ανησυχία σε αυτούς κύκλους, οι οποίοι επιστρατεύοντας και πάλι μηχανισμούς και μηχανορραφίες επιχειρούν μια νέα συντονισμένη και πολυεπίπεδη επίθεση εναντίον της ΕΔΕΚ, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διατίθεται. Στόχος η απώλεια της έδρας στην ευρωβουλή και υποχώρηση από την 4η κοινοβουλευτική θέση. Εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στη φίμωση μιας ενοχλητικής για αυτούς φωνής σε κορυφαία θέματα που απασχολούν το λαό-μας όπως το κυπριακό, τις ευθύνες κάποιων για την οικονομική κρίση, το ΓεΣΥ, θέματα κοινωνικής πολιτικής κ.ά.

Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές μπορεί να έγιναν λάθη, να υπήρξαν παραλείψεις. Είναι λογικό όταν πορεύεσαι σε δύσκολα μονοπάτια με πολλαπλούς αντιπάλους να καιροφυλακτούν να προκύψουν και προβλήματα. Λάθη δεν κάνουν όσοι δεν εργάζονται. Σε μας όμως επαφίεται να τα αντιμετωπίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και καλή διάθεση. Δεν είναι η ώρα της επίρριψης ευθυνών. Την ώρα που προχωρούμε μπροστά δεν γίνεται να πισωγυρίζουμε. Πρώτα ολοκληρώνουμε τη μάχη και μετά γίνεται ο απολογισμός και η κατανομή των ευθυνών ή απόδοση ευσήμων.

Με ενότητα και δυναμισμό πρέπει να δώσουμε αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που μας αμφισβητούν, σε αυτούς που επιχειρούν να φιμώσουν μια φωνή πατριωτικής και δημοκρατικής ευθύνης, τη φωνή της ΕΔΕΚ.

Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να μας γονατίσουν.

Να τους αποδείξουμε ότι δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία-μας λέξη. Η δική-μας παρτίδα δεν παίχτηκε ακόμα. Θα παιχτεί την ώρα που εμείς θα αποφασίσουμε. Δεν συμμετέχουμε σε στημένα παιγνίδια και σε πλειστηριασμούς νομιμοφροσύνης προς τρίτους που θέτουν σε κίνδυνο την φυσική και εθνική επιβίωση του λαού-μας.

Τα όνειρά-μας δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό, παλεύουμε να τα υλοποιήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μας λυγίζουν οι δυσκολίες, αντίθετα μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς.

Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι μια καθοριστικής σημασίας εκλογική μάχη.

Το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει και το μέλλον.

Είναι η μάχη που θα κρίνει και τον πόλεμο, είναι η μάχη που είτε θα εδραιώσει την ΕΔΕΚ ως 4η κοινοβουλευτική δύναμη και θα τερματίσει την αμφισβήτηση από επίδοξους και άλλους μνηστήρες, είτε θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες.

Η επιτυχής έκβαση  όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες βρίσκεται στα δικά-μας χέρια.

Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να κερδίσει την 5η έδρα.

Έχουμε την αυτοπεποίθηση αλλά και τη δυνατότητα να ανατρέψουμε αρνητικές καταστάσεις, αλλά και να επιβάλουμε νέα δεδομένα.  Η δύναμή-μας βρίσκεται στις καθαρές-μας θέσεις και σφυρηλατείται με την ενότητά-μας.

Από αυτό το βήμα, το βήμα της έκτακτης Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος της ΕΔΕΚ, εκμεταλλευόμενοι την ειλικρίνεια και την εντιμότητά-μας, ακόμα και σε όσους καιροφυλακτούν ή αναμένουν να χαρούν από μια ενδεχόμενη εκλογική-μας αποτυχία.

  • Ματαιοπονούν

Πρέπει να έχουν ήδη αντιληφθεί  ότι δεν μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος της ΕΔΕΚ. Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι τελικά θύματα των παιγνιδιών-τους θα είναι οι ίδιοι.

Οι ΕΔΕΚίτες με τη βοήθεια και τη συμπόρευση των φίλων-μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με ήθος και αξιοπρέπεια για να επιτύχουμε τους εκλογικούς-μας στόχους, να εκλέξουμε ευρωβουλευτή για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της πατρίδας-μας στην Ευρώπη, για να μην απουσιάζει η Κύπρος από τη 2η μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου.

Αυτή την επιτυχία φέτος που θα γιορτάσουμε τα 50χρονα της ΕΔΕΚ

  • τη χρωστάμε στον ιδρυτή του κόμματος, τον αγωνιστή, τον οραματιστή, τον πολιτικό-μας καθοδηγητή, το Βάσο Λυσσαρίδη
  • τη χρωστάμε στους ήρωες συναγωνιστές-μας τον Κόκο Φωτίου, το Δώρο Λοίζου και τους τόσους άλλους επώνυμους και ανώνυμους
  • τη χρωστάμε στη νέα γενιά της πατρίδας-μας

Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για την αναγνώριση αιτημάτων των Αιχμάλωτων του ’74

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: