Οι τρεις λέξεις που ξύπνησαν συνειδήσεις για το Σκοπιανό και το Κυπριακό: ΩΧ! ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Χθες, αντιδρώντας στην είδηση της ιστοσελίδας μας με τίτλο «Η Συμφωνία (των Πρεσπών) θα βοηθήσει και σε μία δίκαιη λύση του Κυπριακού, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας» (ΕΔΩ), έγραψα στον λογαριασμό μου στο Twitter τρεις λέξεις με κεφαλαία γράμματα: ΩΧ! ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ…

  • Δεν περίμενα ποτέ την αντίδραση. Πολλοί αναγνώστες έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν την αυθόρμητη ανάρτησή μου και πάρα πολλοί μου έγραψαν τις ανησυχίες τους για τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Μερικοί με έψεξαν, υποστηρίζοντας ότι είμαι …«Συριζαίος» -ενώ είναι γνωστό ότι δεν συμμετέχω στις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα. Και μου επιτέθηκαν υποστηρίζοντας ότι καλύπτω τον «εθνομηδενιστή» Έλληνα Πρωθυπουργό.

Τι είπε ο κ. Τσίπρας;

  • Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για ιστορικό βήμα και επεσήμανε πως όταν μια χώρα έχει ως βασικό όπλο της το διεθνές δίκαιο και αποδεικνύει ότι στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορεί να επιδεικνύει την ωριμότητα έντιμων συμβιβασμών έχει την έξωθεν μαρτυρία ότι στα μεγάλα ζητήματα που έχει μπροστά της αυτή είναι που θέλει λύση.
  • Νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που πιστεύω ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας έκανε τη δήλωση χωρίς να σκεφθεί ότι θα προκαλούσε τα αισθήματα πολλών ανθρώπων, που πιστεύουν ότι στο Σκοπιανό έκανε ένα τεράστιο εθνικό λάθος, που θα το πληρώσει η Ελλάδα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα σφάλλει όταν υποστηρίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για τη χώρα μας, ήταν επόμενο να υπάρξει αντίδραση για τη δήλωση του, με την οποία στην ουσία προαναγγέλλει ότι μετά το Σκοπιανό θα ακολουθήσει και η διευθέτηση του Κυπριακού.

  • Παρά το γεγονός ότι το Σκοπιανό αναφέρεται στη διαφορά για την ονομασία και το Κυπριακό αφορά την τύχη μίας χώρας και ενός λαού, οι πολίτες νοιώθουν πολύ ισχυρά και για τα δύο εθνικά θέματα. Από αυτή την ιστοσελίδα συμφωνούμε και υποστηρίζουμε…
  • Παρά το γεγονός ότι σεβόμαστε τις θέσεις του κ. Τσίπρα και του πρώην υπουργού Νίκου Κοτζιά, η αλήθεια είναι αυτή που πιστεύει η πλειοψηφία: ότι η Ελλάδα είναι η χαμένη από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και μακάρι να μας διαψεύσουν τα γεγονότα.

  • Από την ιστοσελίδα αυτή έχουμε απορρίψει τους αρρωστημένους εθνικισμούς και φανατισμούς και αρνηθήκαμε να ταυτιστούμε με τους ναζί της Χρυσής Αυγής και τους ακροδεξιούς, που δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται. Όμως, οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τη Μακεδονία, δεν είναι όλοι εθνικιστές και φανατικοί. Χιλιάδες άνθρωποι, που αποτελούν την πλειοψηφία, είναι πατριώτες και νοιώθουν πως η Ελλάδα ηττήθηκε ενώ μπορούσε να εξέλθει νικήτρια αυτής της ιστορίας.

Για την Κύπρο ξεκίνησαν εδώ και καιρό περίεργες διαδικασίες. Ενώ η Τουρκία απορρίπτει όλες τις λύσεις που θα μετέτρεπαν την Κύπρο σε ένα κανονικό κράτος, ακούμε φωνές από τον παλιό διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάζονται με το κυπριακό ΑΚΕΛ και συμφωνούν με τον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), να θέλουν «να τελειώνουν με το Κυπριακό». Βεβαίως εννοούν με «όποια λύση». Αρκεί να τελειώσει η Κύπρος…

  • Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Σε αντίθεση με τους Έλληνες πολίτες, που δεν τους δόθηκε το δικαίωμα του δημοψηφίσματος, στην Κύπρο αυτό είναι υποχρεωτικό. Οπότε, ακόμα και αν χάσουμε στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε το δικαίωμα του «τελευταίου λόγου». Το 2004 η απάντηση του λαού ήταν ένα ηχηρό «ΟΧΙ». Τότε οι Συριζαίοι υποστήριξαν με νύχια και με δόντια την φιλοτουρκική λύση που παρουσιάστηκε ως «σχέδιο Ανάν». Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν στους υποστηρικτές του «σχεδίου Ανάν». Όμως, σήμερα που βρίσκεται στην εξουσία τον έχουν περικυκλώσει επικίνδυνα οι βασικοί υποστηρικτές εκείνου του άθλιου κειμένου.

Πρέπει να προσέξει. Και να καταλάβει ότι τον θέλουν να αναλάβει τις ευθύνες όλων των προηγούμενων που κυβέρνησαν την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της προδοτικής χούντας των συνταγματαρχών. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Είναι λάθος η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο παλάτι του Ερντογάν: Η σχέση τους με τον Μαδούρο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: