Οι Τούρκοι χτύπησαν δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας: Τέστ για τη μεγάλη επίθεση;




Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), ως απάντηση σε πυροβολισμούς που δέχθηκαν από Κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα μπορούσε να ήταν ένα τεστ για τη μεγάλη επίθεση που προετοιμάζει η Τουρκία, και για την οποία εναντιώθηκε και η Αμερική και -μεχρι της στιγμής- η Ρωσία.

Τα μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, πυροβόλησαν εναντίον κουρδικών θέσεων νοτιοανατολικά της Αφρίν, σύμφωνα με το CNN Turk.

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, το YPG / PKK οργάνωσε δύο επιθέσεις με στόχο πολίτες στο κέντρο της πόλης Αφριν στις 20 Ιανουαρίου. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 10 πολίτες έχασαν τη ζωή τους, και 18 τραυματίστηκαν.

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών – τις οποίες θεωρεί τρομοκρατικές ομάδες – στην ανατολική όχθη του Ευφράτη καθώς και στο Manbij της Συρίας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διευκόλυναν την απομάκρυνση των Κούρδων από την περιοχή.

Αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέβαλε την επιχείρηση μετά από τηλεφωνική συνομιλία, στις 14 Δεκεμβρίου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος αργότερα ανακοίνωσε σχέδια απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, τα οποία στο μεταξύ πάγωσαν.

Προειδοποίηση της Μόσχας για την Ιντλίμπ: Η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: