Οι μελλοντικές γενιές στο νησί να μοιραστούν την ειρήνη, έχουμε ζήσει αρκετό πόνο, λέει ο Ακιντζί




Σε κάποιες περιόδους ήταν οι Τ/κ, σε κάποιες οι Ε/κ, αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει, σε αυτό το νησί όλοι μας έχουν περάσει πόνο, ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του κατά την παρουσίαση του μεταφρασμένου στα τουρκικά βιβλίου του Ηλία Παντελίδη «Πόλεμο και εμείς» (Βιώματα Κύπρος 1974).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι ο κ. Ακιντζί με την σύζυγό του, Μεράλ παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του κ. Παντελίδη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση να είναι ομιλητής.

Σε αυτό τον τόπο έχουμε περάσει αρκετό πόνο, οι μελλοντικές γενιές δεν πρέπει να περάσουν πόνο, δάκρυα και αίμα αλλά να μοιραστούν τις ομορφιές του, την ειρήνη και την ευημερία, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι γι’ αυτό δεν αρκούν μόνο οι ευχές, αλλά πρέπει να εργαστούμε σκληρά.

Το βιβλίο, συνέχισε, δεν υπενθυμίζει μόνο την οδυνηρή ιστορία αυτού του νησιού αλλά πόσο αναγκαία και απαραίτητη είναι η επίτευξη λύσης. «Ο χρόνος που περνά και χάνεται δεν βοηθά να χτιστεί στην Κύπρο μια μόνιμη ειρήνη. Ίσως είναι δύσκολο να το αποδεχθούμε, επειδή δεν θέλουμε, αλλά ο χρόνος που περνά και χάνεται, τί κρίμα, μονιμοποιεί την διαίρεση», ανέφερε.

Δεν χρειάζεται πλέον στρατιωτική αποστολή, λέει για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Κουντρέτ Οζερσάι

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/01/2019 15:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: