Οι Κούρδοι της Συρίας συνέλαβαν 8 μέλη του ISIS: Ανάμεσά τους ένας Αμερικανός και ένας Γερμανός




Οκτώ αλλοδαποί τζιχαντιστές, που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αιχμαλωτίστηκαν από Κούρδους μαχητές στη Συρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στον ιστότοπό τους οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας Γερμανός και ένας 16χρονος Αμερικανός υπήκοος.

“Οκτώ τρομοκράτες του Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που πραγματοποιούσαν οι ειδικές δυνάμεις μας στις 6 και 7 Ιανουαρίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Γερμανός ονομάζεται Λούκας Γκλας ή Άμπου Ιμπραχίμ αλ Αλμάνι και είναι 31 ετών. Τα στοιχεία του Αμερικανού δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα επειδή είναι ανήλικος.

Σύμφωνα με τις YPG οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες είναι δύο Ουζμπέκοι (Αντίλ Ραχίμοφ και Φαρχάντ Καντέροφ), ένας Ρώσος (Μπουράγιεφ Μπέγκαν), ένας Ουκρανός (Ασκάρ Ζαρμαμπέτοφ), ένας Τατζίκος (Μοχάμαντ Νταβλάτ) και ένας Καζάκος (Σατιμπέκ Οσιμπάγιεφ).

Την Δευτέρα, οι Συριακές δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο αραβοκουρδικός συνασπισμός βασική συνιστώσα του οποίου είναι οι YPG, είχαν επίσης ανακοινώσει ότι συνελήφθησαν πέντε ξένοι που εντάχθηκαν στο ΙΚ στη Συρία και ότι μεταξύ αυτών ήταν δύο Αμερικανοί και ένας Ιρλανδός.

Περίπου 1.000 ξένοι τζιχαντιστές, καθώς και 550 γυναίκες και 1.200 παιδιά, μέλη των οικογενειών τους, κρατούνται σήμερα από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι SDF, με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του τελευταίου θύλακα του ΙΚ στην ανατολική Συρία. Το Σάββατο οι αραβοκουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Αλ Σάαφα, όμως οι τζιχαντιστές έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους τα χωριά Σούσα και Μπαγούζ καθώς και τις γύρω αγροτικές περιοχές.

09/01/2019 17:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

H Βρετανία θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, λέει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: