Κυπριακό και ενεργειακά στη συνάντηση Τσίπρα με Αναστασιάδη: Το βλέμμα στη συνάντηση με τον Ταγίπ




Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα διαπιστώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης ως προς τους περαιτέρω χειρισμούς στο Κυπριακό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Προστίθεται πως έγινε συντονισμός με απώτερο στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για επίτευξη μιας λύσης που θα βασίζεται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις βασικές αρχές και τις αξίες της ΕΕ, και η οποία θα οδηγεί σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, χωρίς εγγυητικά ή παρεμβατικά δικαιώματα και εξαρτήσεις από τρίτους.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται, οι κύριοι Αναστασιάδης και Τσίπρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους τρόπους διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των ενεργειακών σχεδιασμών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό αναφέρεται πως συζήτησαν εν εκτάσει την παρούσα φάση του ενόψει της άφιξης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, αλλά και της επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Σημειώνεται ακόμη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση των όρων αναφοράς, προκειμένου να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν δημιουργικές συνομιλίες που θα φέρουν ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια για όλους τους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ταύτιση θέσεων αλλά και τη στενότατη συνεργασία μεταξύ της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Συμφωνία θα βοηθήσει και σε μία δίκαιη λύση του Κυπριακού, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
30/01/2019 15:51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: