Οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν “γονατίσει” την οικονομία του Ιράν, επισημαίνει ο Χασάν Ροχανί




Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αντιμετωπίζει την σκληρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 40 χρόνων και ότι γι’αυτήν ευθύνονται οι ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε πέρυσι τις ΗΠΑ από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στη χώρα.

Εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οδηγοί φορτηγών, αγρότες και έμποροι, πραγματοποιούν έκτοτε σποραδικά διαδηλώσεις ενάντια στις οικονομικές δυσκολίες, κατά τις οποίες περιστασιακά έρχονται σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ασφαλείας.

“Σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικές κυρώσεις και την μεγαλύτερη πίεση των τελευταίων 40 ετών”, σημείωσε ο Ροχανί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.

“Σήμερα τα προβλήματά μας υφίστανται κυρίως λόγω της πίεσης από την Αμερική και τους οπαδούς της. Και δεν πρέπει να κατηγορούνται η ευσυνείδητη κυβέρνηση και το ισλαμικό σύστημα”, πρόσθεσε.

Ο Ροχανί προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια τελετής στο ιερό του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί –στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σταδιακά στο Ιράν ενόψει της 40ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης στις 11 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία: Συνελήφθησαν δεκάδες πιλότοι ως γκιουλενιστές

30/01/2019 13:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τεχεράνη, Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: