Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν: Ζήτησε συνεργασία, οι ΗΠΑ προστατεύουν τους Κούρδους




Και σε νέα προειδοποίηση για τους Κούρδους της Συρίας και την προστασία τους, προχώρησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Σάρα Σάντερς, ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε με τον κ. Ερντογάν, μετά και τη σημερινή επίθεση μέσω Twitter, όπου ανακοίνωσε ότι θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία εάν η Τουρκία επιτεθεί εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Η κ. Σάντερς έκανε την εξής δήλωση:

“Ο Πρόεδρος Τραμπ μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορα διμερή ζητήματα, μεταξύ των οποίων τη συνεχιζόμενη συνεργασία στη Συρία καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ αρχίζουν να αποσύρονται και άλλα θέματα για μελλοντική συνεργασία.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ασφάλεια στη βορειοανατολική Συρία, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που έχει για τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τουρκία δεν πρέπει να κακομεταχειρίζεται τους Κούρδους και τις άλλες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, με τους οποίους αγωνιστήκαμε να νικήσουμε το ISIS.

Για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Τουρκία για τη Συρία, ο στρατηγός Dunford θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του την Τρίτη. “

Πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρουν ότι συζητήθηκε το θέμα της Συρίας και η δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Απίστευτο κτύπημα Τραμπ στον Ταγίπ: Θα καταστραφείτε οικονομικά αν χτυπήσετε τους Κούρδους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: