Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε πρόσκληση: “Πόλεμος” για τη Συμφωνία των Πρεσπών




Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Βισαλτίας αποφάσισε να µην αναγορεύσει τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας σε επίτιµο δηµότη της πόλης, εξαιτίας της κύρωσης της Συµφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για προσβολή προς τον κ. Παυλόπουλο, η οποία έρχεται από άτομα που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ακραίοι εµπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τοξικό κλίµα της αντιπαράθεσης για τη Συµφωνία των Πρεσπών

Η δήµαρχος Αγνή ∆ουβίτσα, που προέρχεται από τον χώρο της ∆εξιάς, είχε απευθύνει την πρόσκληση στον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας στις 17 Οκτωβρίου 2018. «Από τότε όµως άλλαξαν οι συνθήκες, υπεγράφη η Συµφωνία των Πρεσπών και το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αποφάσισε σε ένδειξη διαµαρτυρίας να απορρίψει µε ψήφους 15 κατά, 9 υπέρ και 2 παρών το αίτηµα για αναγόρευση του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας σε επίτιµο δηµότη» είπε η κ. ∆ουβίτσα στην εφημερίδα «Εθνος».

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πάντως, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση. Οπως είπε η κ. ∆ουβίτσα, χθες επικοινώνησε µαζί της και… της επέστρεψε την πρόσκληση που του είχαν απευθύνει τον περασµένο Οκτώβριο.

Οπως µετέφερε στο «Εθνος» η κ. ∆ουβίτσα, ο κ. Παυλόπουλος της τόνισε πως κατανοεί τις πικρίες που µπορεί να έχουν. «Μας είπε πως δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχαµε απευθύνει» προσέθεσε η δήµαρχος.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας βρίσκεται αντιµέτωπος µε ακραίες συµπεριφορές στον νοµό. Τον περασµένο Σεπτέµβριο στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Σερρών είχε υποβληθεί και συζητηθεί αίτηµα να πάρουν πίσω από τον κ. Παυλόπουλο το «χρυσό κλειδί» της πόλης που του είχαν επιδώσει το 2017!

Στη συζήτηση που είχε γίνει στο δηµοτικό συµβούλιο τον περασµένο Σεπτέµβριο, παρουσία ακραίων στοιχείων και χρυσαυγιτών, και κράτησε πάνω από τρεις ώρες, είχαν πρωτοστατήσει σύµβουλοι και στελέχη από τον χώρο της ∆εξιάς και της Κεντροδεξιάς. Τελικά η πρόταση για την αφαίρεση του τίτλου τιµής που είχε δοθεί στον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας απορρίφθηκε µε 19 ψήφους κατά και 10 υπέρ.

Σύμφωνα μες τον συνάδελφο Εύρη Τσούμη του ΕΘΝΟΥΣ, εκρηκτικό παραµένει το κλίµα σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για τη Συµφωνία των Πρεσπών. Χθες η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διέταξε τη διενέργεια Ενορκης ∆ιοικητικής Εξέτασης σε βάρος δασκάλας της ΣΤ’ τάξης σε δηµοτικό σχολείο στη ∆υτική Θεσσαλονίκη, η οποία κατηγορείται ότι την περασµένη Πέµπτη διένειµε στους µαθητές της φυλλάδιο µε εθνικιστικό περιεχόµενο σχετικά µε τη Συµφωνία των Πρεσπών.

Σε ανακοίνωση η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση καταδίκασε «τη διανοµή φυλλαδίων µε ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και µισαλλόδοξο περιεχόµενο σχετικά µε τη Συµφωνία των Πρεσπών και το λεγόµενο “Μακεδονικό” σε 12χρονα παιδιά εν ώρα µαθήµατος». Στις Σέρρες µακεδονικά σωµατεία από τη Βόρεια Ελλάδα ετοιµάζουν θερµή υποδοχή στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ∆ηµήτρη Παπαδηµούλη, που είναι προσκεκληµένος σε εκδήλωση στις Σέρρες την Παρασκευή.

Σύµφωνα µε αναρτήσεις στο ∆ιαδίκτυο, βάζουν ακόµα και λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη για όσους θέλουν να µετάσχουν στις κινητοποιήσεις διαµαρτυρίας που θα πραγµατοποιηθούν στις Σέρρες. «Oσοι συναγωνιστές ενδιαφέρεστε κλείστε θέση µε µήνυµα στη σελίδα. Λεπτοµέρειες θα δοθούν µόνο σε όσους δηλώσουν συµµετοχή µε όνοµα και τηλέφωνο όπως συνήθως» αναφέρει στις αναρτήσεις της η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα.

Τις προηγούµενες ηµέρες ακραία στοιχεία επετίθεντο διαδικτυακά µε υβριστικούς χαρακτηρισµούς στον κ. Παπαδηµούλη και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι καλούσαν και σε βίαιες εκδηλώσεις. «Αδέλφια Σερραίοι, να είστε πολιτισµένοι! Τα κλωτσίδια ΟΧΙ στο πρόσωπο, αφήνουν σηµάδια» έγραφαν χαρακτηριστικά κάποιοι…

Περίεργα κίνητρα: Γιατί η Ν.Δ. διοχετεύει το θυμό για το Σκοπιανό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: