Ο Μαδούρο απαγορεύει την έξοδο από τη Βενεζουέλα στον Γκουαϊδο, παγώνει περιουσιακά στοιχεία




Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων επέβαλε την Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) της Βενεζουέλας στον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

Στον επικεφαλής του κοινοβουλίου, 35 ετών, σε βάρος του οποίου διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, επιβλήθηκε «απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ως το πέρας της έρευνας» και επίσης «το πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών» και η δέσμευση τυχόν άλλων περιουσιακών του στοιχείων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του TSJ Μάικελ Μορένο.

Εναντίον κάθε στρατιωτικής επέμβασης

Η Ομάδα της Λίμας τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε την Τρίτη ο περουβιανός υπουργός Εξωτερικών Νέστορ Ποπολίσιο.

«Ως Ομάδα της Λίμας, έχουμε πει ότι δεν υποστηρίζουμε καμία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα», θύμισε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Περού στον Τύπο.

Η Ομάδα της Λίμας (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή) δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να εξευρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση που μαστίζει τη Βενεζουέλα.

Η δήλωση του Ποπολίσιο καταγράφεται ενώ οι ΗΠΑ, που επιδιώκουν ο Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία, τονίζουν ότι «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Καράκας, Venezuela
Λίμα, Peru

Ερευνά τον Γκουαϊδό το Ανώτατο Δικαστήριο: Σκληρό πόκερ στην υπό κατάρρευση Βενεζουέλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: