Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιμένει την κ. Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία στις 3 Φεβρουαρίου




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους έχει διευθετηθεί όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεχθεί την κα Λουτ στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στις 6.30μμ.

Την ίδια μέρα, η κ. Λουτ θα έχει συνάντηση και με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Το Σάββατο, σε τοποθέτησή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, χαρακτήρισε ακατανόητες τις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν στα κατεχόμενα, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη στιγμή που αναμένεται η νέα επίσκεψη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Επανέλαβε παράλληλα την έκκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς την τουρκική πλευρά, ζητώντας να τοποθετηθεί καθαρά για τις επιδιώξεις της αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαστε στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ με την αποστολή της απεσταλμένης του, Τζέιν Χολ Λουτ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Ανέφερε τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρητά και απερίφραστα, τόσο δημόσια, όσο και στις συναντήσεις του με την κ. Λουτ, έχει καταθέσει και επαναλάβει την θέση ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και όχι προς οτιδήποτε άλλο που διαρκώς επαναφέρει η τουρκική πλευρά.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με Λουτ, την Κυριακή, για τη συνάντηση στη Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: