Νέο “δράμα” μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας: Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές ατσαλιού




Να χαμηλώσουν τις τιμές των προϊόντων τους και να μειώσουν τα κέρδη τους, ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν από τις επιχειρήσεις στη χώρα του, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους καταναλωτές στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναφέρει σε ανταπόκριση του το πρακτορείο Reuters.

Τίτλος της ανταπόκρισης Turkeys Erdogan calls on companies to lower price to help consumers.

Παράλληλα, σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ του διεμήνυσε σε τηλεφωνική τους συνομιλία ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επιβολή δασμών στις εισαγωγές ατσαλιού από την Τουρκία.

Erdogan: Η Τουρκία έτοιμη να αναλάβει την ασφάλεια στο Μανμπίτζ 

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να αναλάβει την ασφάλεια στο Μανμπίτζ (Manbij) της Συρίας, όπου τέσσερις Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό από το Ισλαμικό Κράτος την προηγούμενη εβδομάδα, διαμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος στον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Τίτλος της ανταπόκρισης “Erdogan – Turkey is ready to take over Syria’s Manbij”.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, ο Erdogan δήλωσε στον Τραμπ ότι ο βομβαρδισμός αυτοκτονίας στο Μανμπίτζ, μια πόλη στη βορειοανατολική Συρία που ελέγχεται από πολιτοφυλακή που συμμάχησε με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις, ήταν μια προκλητική πράξη με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Trump να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Το Μανμπίτζ ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μια πολιτοφυλακή που συμμάχησε με το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Κουρδικό YPG. Η Άγκυρα βλέπει το YPG ως τρομοκρατική ομάδα και επέκταση του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο εδώ και δεκαετίες διεξάγει αυτονομιστικό αγώνα στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στη συνομιλία, ο Λευκός Οίκος δεν έκανε λόγο για την προσφορά του Erdogan να αναλάβει την ασφάλεια στο Μανμπίτζ, αλλά δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία σχετικά με τη Β.Α. Συρία, που να ικανοποιεί τις ανάγκες ασφάλειας των δύο χωρών.

Νέο μακελειό στο Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: