Νέο κάλεσμα φανατικών μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία: Ζητούν να μετατραπεί σε τζαμί (video)




Φανατικοί μουσουλμάνοι οργανώνουν συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, με αίτημα να ανοίξει ως τέμενος, 84 χρόνια μετά από τη μετατροπή της σε μουσείο.

Η ομάδα φανατικών μουσουλμάνων απευθύνει νέα έκκληση με αφίσες και βίντεο, που διοχετεύει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης μετά την προσευχή της Παρασκευής, στις 14.00. Τους καλούν να συγκεντρωθούν έξω από την Αγία Σοφία με σύνθημα “να σπάσουν οι αλυσίδες” και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να μετατρέψει το ιστορικό μνημείο σε τέμενος.

«Αξιόλογοι φίλοι, όλοι οι μουσουλμάνοι είναι προσκεκλημένοι να έρθουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουμε μετά την προσευχή της Παρασκευής της 1ης Φεβρουαρίου 2019 στη συγκέντρωση ‘Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες’. Όπως γνωρίζετε, την 1η Φεβρουαρίου 1935 το τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε μουσείο Αγίας Σοφίας. Μακάρι και πάλι την 1η Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά η κατάρα εναντίον αυτού του έθνους να φύγει, ελπίζω να είναι αφορμή γι αυτό. Μην πεις τι θα γίνει αν λείψω εγώ. Όλα εξαρτώνται από τον κάθε ένα. Αν λείψεις εσύ λείπει ένας, αδελφέ μου. Όλοι οι μουσουλμάνοι είναι προσκεκλημένοι”, αναφέρει ένας εκ των διοργανωτών σε βίντεο που διοχετεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ελληνικό Πεντάγωνο διαψεύδει ότι βρίσκονται τουρκικά πλοία γύρω από τα Ίμια

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
29/01/2019 11:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: