Μόσχα και Τεχεράνη προγραμματίζουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα




Το Ιράν και η Ρωσία προετοιμάζουν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων στην Κασπία Θάλασσα, μερικές από τις οποίες θα αφορούν τη διάσωση και την αντιμετώπιση της πειρατείας, δήλωσε σήμερα διοικητής του ιρανικού πολεμικού ναυτικού.

“Πολεμικές ασκήσεις τακτικής, διάσωσης και κατά της πειρατείας μεταξύ των ιρανικών και των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων προγραμματίζονται και θα γίνουν στο προσεχές μέλλον”, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Mehr, επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο υποναύαρχος, Χοσεΐν Χανζαντί.

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει αρκετές φορές κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία, μεταξύ των οποίων το 2015 και το 2017.

Οι δύο χώρες έχουν στενούς δεσμούς και στον πόλεμο στη Συρία υποστηρίζουν και οι δύο τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

O Χανζαντί επανέλαβε, εξάλλου, την αντίθεση του Ιράν στη στρατιωτική παρουσία οποιασδήποτε χώρας βρίσκεται εκτός της περιοχής της Κασπίας και σημείωσε ότι “όλες οι χώρες γύρω από την Κασπία έχουν την ίδια προσέγγιση”, πρόσθεσε το πρακτορείο, Mehr.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πέρυσι ότι παραμένει σθεναρά προσηλωμένη στην εμβάθυνση των δεσμών της με το Ιράν παρά την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν μια διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά και να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
06/01/2019 09:58

Καναδός τουρίστας κρατείται στη Συρία: Επισκέφτηκε χωριό κοντά στα σύνορα του Λιβάνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: