Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δέχεστε να γίνετε στάση πολιτικών γυρολόγων, καλό δρόμο προσοχή στις στροφές




“Ποτέ το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο εξευτελισμό. Καταφέρατε το ελληνικό κοινοβούλιο να μοιάζει με αυτό των Σκοπίων κ.Τσίπρα” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, κάνοντας λόγο για συναλλαγές.

“Ξεχάστε την διαδικασία εξπρές με την οποία θέλετε να περάσετε την Συμφωνία των Σκοπίων”, είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και ζήτησε συζήτηση στην οποία θα μιλήσουν όσοι βουλευτές θελήσουν: “ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Πρόκειται για την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας, για έναν ακόμα κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους. Ο πρώτος να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμα ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ο τρίτος να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Παρά το διαζύγιο Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί και γύρω τους εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι” είπε ο κ.Μητσοτάκης και μίλησε για γυρολόγους στην πολιτική που αλλαζουν ψήφο και θέσεις ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας.

“Προσφέρατε κυβερνητικές θέσεις σε βουλευτές που προέρχονταν από την αντιπολίτευσης” κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, “ελπίζω ότι θα τους δούμε εδώ να ψηφίζουν, ότι θα ακουστεί το “ναι” δεν θα γίνει ψηφοφορία με κάρτες” συμπλήρωσε.

“Δέχεστε να γίνετε η τρίτη τέταρτη πέμπτη στάση κάθε πολιτικού γυρολόγου, καλό σας δρόμο κ.Τσίπρα και προσοχή στις στροφές” είπε.

“Κάνατε την εξωτερική πολιτική εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας..Αυτό δεν λέγεται πατριωτικό καθήκον λέγεται τυχοδιωκτισμός” είπε ο κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ μνημείων εθνικής κληρονομιάς.

“Ευτυχώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγχωνευμένοι πια έμειναν μόνοι σ αυτό το καθήκον και στις χυδαίες προβοκάτσιες που εκστομίστηκαν χθες. Μιλήσατε για την κυβέρνηση Παπαδήμου, για μια κυβέρνηση που απολάμβανε την στήριξη της Βουλής και είχε επικεφαλής έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη που λίγο αργότερα λίγο έλειψε να δολοφονηθεί. Εσείς καλλιεργήσατε αυτό το τοξικό κλίμα” κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Έμεινε μήνες στο νοσοκομείο. Δεν είχατε την ευαισθησία να πάτε από εκεί να του πείτε ένα περαστικά, αυτές είναι οι μικρές συμπεριφορές” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Ο κ.Αποστολάκης έκανε λάθος διότι δεν σεβάστηκε την διάκριση των εξουσιών. Τα παράσημα” , είπε, “δεν γίνεται να τα αφήνεις σε ένα βράδυ για να γίνεις πολιτικός…Ας μας εξηγήσει σε τι αποσκοπούσε η πτήση των αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο για να αποδώσουν τιμές στον κ.Καμμένο. Όποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει από την τσέπη του” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε για μια ακόμη φορά το αίτημα για άμεσες εκλογές: “Επιτέλους φύγετε” είπε, “στο χέρι μας είναι να συμβαδίσει η σημερινή απόφαση της Βουλής με την θέληση των Ελλήνων. Οι εκλογές δεν θα αργήσουν η απάντηση θα έρθει από τις κάλπες”.

HELLAS JOURNAL

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Καμμένος: Κάλεσε τον Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: