Μήνυμα ειρήνης αλλά και διεθνούς νομιμότητας στο Αιγαίο από τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας




Μήνυμα ισορροπίας στις διμερείς σχέσεις και ειρηνικής συνύπαρξης στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας έστειλε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του: “Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στέλνω το μήνυμα πως υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης και της συνύπαρξης, εμείς το δεύτερο θέλουμε. Όποτε πρυτανευσε η λογική και η συνεργασία κυριάρχησε η ανάπτυξη. Οι εθνικισμοί έκαναν να δυστυχείς τους δύο λαούς.” είπε μεταξύ άλλων ο κ.Αποστολάκης.

Την ώρα της τελετής παραλαβής-παράδοσης δύο Μιράζ πέταξαν πάνω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρών στην τελετή ήταν και ο Γιάννης Αποστολάκης, γνωστός σεφ, με τον οποίο πολλοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Καμμένος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του είπε πως ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική: “Είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας”.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις σχέσεις με τις ΗΠΑ για τις οποίες είπε ότι αναβαθμίστηκαν, στην αναβάθμιση των στρατιωτικών παρελάσεων και την ενίσχυση του δεσμού της Ορθοδοξίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αποκατάστασης των αγίων στα εμβλήματα, στην επαναφορά της εκπομπής «Αρετή και Τόλμη», ενώ ευχαρίστησε και τον εμίρη του Κατάρ για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων ομήρων στρατιωτικών από την Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ προσχώρησε ο Αριστείδης Φωκάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: