Μέσα Φεβρουαρίου η πρώτη Τριμερής Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου




Μέσα Φεβρουαρίου, στη Λευκωσία, πραγματοποιείται η πρώτη Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας Αιγύπτου, τον προγραμματισμό της οποίας συζήτησαν στο Κάιρο ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Δρ Άλι Άμπντ Άαλ.

Οι Συλλούρης και Άαλ έδωσαν ιδιαίτερο βάρος κατά τη συνάντησή τους, στον προγραμματισμό και στα θετικά αποτελέσματα που θα φέρει για τους λαούς Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, η επικείμενη Τριμερής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στην Αίγυπτο με αφορμή τα, τεράστιας σημασίας για την Αίγυπτο, διπλά εγκαίνια του μεγαλύτερου κοπτικού ναού και του μεγαλύτερου μουσουλμανικού τεμένους, που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.

Ο Πρόεδρος του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου επεφύλαξε στον κ. Συλλούρη θερμή υποδοχή. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Συλλούρης, ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την τιμητική –όπως τη χαρακτήρισε– πρόσκληση για το μεγάλο αυτό γεγονός για τη Χώρα του Νείλου.

Παράλληλα, δόθηκε στους επικεφαλής των δύο Κοινοβουλίων η δυνατότητα να κάνουν μία ανασκόπηση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής συνόδευε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, Χάρης Μορίτσης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από αιγυπτιακής πλευράς παρόντες ήταν υψηλά στελέχη του Κοινοβουλίου, όπως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής.

ΚΥΠΕ
07/01/2019 17:46

Στις 10 Ιανουαρίου η τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για θέματα διασποράς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: