Μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας Τόνιας Αράχωβα: Εξελέγη επικεφαλής του ENAM




Η Τόνια Αράχωβα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Hellenic US Alumni Association, είναι η πρώτη ελληνίδα που εξελέγη επικεφαλής (General Secretary) του ENAM (European Network of  American Alumni Associations) που καλύπτει σήμερα 56 χώρες στην Ευρώπη και την Ευρασία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 400.000 μέλη.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν με online voting η κ. Αράχωβα επικράτησε με 70% των ψήφων έναντι 30% του Γερμανού έτερου υποψηφίου. To ENAM έχει ως μέλη ηγέτες σε όλους τους τομείς (πολιτική, επιστήμη, πολιτισμός, εκπαίδευση, διπλωματία, δημοσιογραφία) που έχουν διακριθεί και έχουν επιλεγεί να μετεκπαιδευτούν στις ΗΠΑ με χορηγία του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος του ΕΝΑΜ είναι να ενισχύει τη συνεργασία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων. Η κ. Αράχωβα, τέως διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με σπουδές κλασικής φιλολογίας, οικονομικών και πολιτικής επικοινωνίας, είχε μετεκπαιδευτεί στο πρόγραμμα «American Libraries and Cultural Diplomacy”, πεδίο όπου έχει εκπονήσει και τη διατριβή της.

Ευχαριστίες Θεόδωρου προς τον Παυλόπουλο για την υπηκοότητα στους Αιγύπτιους ψαράδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: