Μας παραπλάνησαν, μας άφησαν στην “μέση του πουθενά”, καταγγέλλουν επιβάτες της Ryanair (video)




Μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία έζησαν οι 250 επιβάτες της πτήσης της Ryanair από Λονδίνο προς Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν σε ένα αεροδρόμιο στην μέση του πουθενά σε μια ξένη χώρα.

Σύμφωνα με μία εκ των μαρτύρων, η οποία επικοινώνησε με το OPEN το πρωί του Σαββάτου, ο πιλότος αρχικά είχε έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τότε ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί καθώς υπήρχε χιονοθύελλα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, οι επιβάτες ήλπιζαν να προσγειωθούν σε κάποιο κοντινό αεροδρόμιο, όμως τα πράγματα τελικώς δεν εξελίχθηκαν καθόλου έτσι, καθώς προσγειώθηκαν σε ένα μικρό αεροδρόμιο στη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

«Μας παράτησαν 250 άτομα σε μία ξένη χώρα»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μάρτυρας, «μας κατέβασαν, παραπλανώντας μας, και διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για το τι θα γινόταν από εκεί και πέρα. Μας παράτησαν σε ένα μικρο αεροδρόμιο χωρίς άλλα δρομολόγια στη μέση του πουθενά».

Λύση μέσω άλλης αεροπορικής

Λύση με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε για την επιστροφή των 250 επιβατών που εγκλωβίστηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας μερικές ώρες αργότερα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Χρήστος Σπίρτζης μόλις ενημερώθηκε, σήμερα το πρωί, ότι η αεροπορική εταιρία είχε αφήσει στο Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας τους Έλληνες επιβάτες, καθώς δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί η πτήση της από Λονδίνο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κινητοποιήθηκε αμέσως μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Θάνο Βούρδα, και έστειλαν πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, πολλοί άλλοι επιβάτες έφυγαν οδικώς με λεωφορεία που ναυλώθηκαν από την αεροπορική εταιρεία.

Συγγνώμη από την RyanAir για την εκτροπή στην Τιμισοάρα

Συγγνώμη ζητά η Ryanair για την εκτροπή στην Τιμισοάρα της πτήσης από το Λονδίνο Στάνστεντ προς τη Θεσσαλονίκη στις 4 Ιανουαρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ, σε ανακοίνωσή της, η Ryanair αναφέρει ότι: “Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στην Τιμισοάρα και οι πελάτες μας είτε μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη ή οι πελάτες μπορούσαν να περιμένουν να οργανωθεί μια εναλλακτική πτήση. Όσοι επέλεξαν να μην επωφεληθούν από τη μεταφορά με πούλμαν, τους προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα.

Έκτοτε οι πελάτες αποχώρησαν αεροπορικώς ή επωφελήθηκαν από την εναλλακτική μεταφορά που οργανώθηκε και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αργότερα σήμερα το απόγευμα. Η Ryanair ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας”.

Αποκαθίσταται το πρόγραμμα πτήσεων στο “Μακεδονία”: Έξω φρενών ο Σπίρτζης με την Ryanair

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: