Κόντρα κορυφής για την Novartis: Απαντήσεις από Άδωνι ζητά το Μαξίμου-Για παρακράτος μιλά η Φώφη




Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται η υπόθεση με τα όσα καταγγέλει ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης. Τώρα, το γραφείο Τϋπου του πρωθυπουργού, καλεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να μιλήσει δημόσια για τις επαφές που ο ίδιος λέει πως είχε με τον Μανιαδάκη πριν και μετά την αποκάλυψη της ιδιοτητάς του ως προστατευόμενος μάρτυρας.

“Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να απαντήσει εάν γνώριζε ή συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδάκη”, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ζητάει απαντήσεις και από τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Μανιαδάκη.

“Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις”, αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και συνεχίζει: “Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω». Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε»”.

Μετά τα παραπάνω το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως ο κ. Γεωργιάδης και η Νέα Δημοκρατία οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • 1) Γιατί, ο κος Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματίζονταν;
  • 2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κ. Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του ;
  • 3) Και, τέλος, να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδακη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

“Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κ. Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Θα επανέλθουμε”, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Για  παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου μίλησε η ΝΔ

Με μία σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ έκανε λόγο για “παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου” επικεντρώνοντας στα όσα έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που κάλεσε τους φυσικούς δικαστές να επιταχύνουν τις υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος. Τα όσα είπε ο κ.Πολάκης προκάλεσαν και την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων, που κατήγγειλαν παρέμβαση στην δικαιοσύνη.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.” ανέφερε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση και έβαλε στο στόχαστρο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης:

“Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;” διερωτάται η ΝΔ.

Για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης μιλά η Γεννηματά

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά μετά την συνάντηση κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μεθοδεύσεις που εντείνονται.

«Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης» επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι προασπίζει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.

«Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις, και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά τους, οι Ν. Σαλάτας και Π. Λυμπερόπουλος, που εκπροσώπησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξήγησαν στη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τα όσα αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άδειο το σπίτι Μανιαδάκη: Νέα παρέμβαση Πολάκη για Novartis – Υπονόμευση της Δημοκρατίας λέει η ΝΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: