Κλειστή βρήκε την πόρτα του Προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία η αξιωματούχος Καλαμάρ




Το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δεν επέτρεψε στην Ανιές Καλαμάρ, την ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις, να εισέλθει στο κτίριο του προξενείου για τη διεξαγωγή της έρευνάς της σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, εντός του προξενείου του Ριάντ.

  • Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Καλαμάρ μαζί με την αντιπροσωπεία της παρέμειναν για κάποιο διάστημα μπροστά από το προξενείο και στη συνέχεια αποχώρησαν.
  • “Πρόκειται για σκάνδαλο το γεγονός ότι δεν της επέτρεψαν να μπει στο προξενείο, πρέπει να ξεκινήσει διεθνής έρευνας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Ο πρόεδρος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ανέφερε σε μήνυμά του μέσω twitter ότι “η Ανιές Καλαμάρ είναι ευπρόσδεκτη στην Τουρκία για να διεξάγει έρευνα σχετικά με τη δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι”, προσθέτοντας ότι “ακόμη δεν γνωρίζουμε που είναι το πτώμα Κασόγκι, ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία του και ποιος είναι ο ‘ντόπιος’ συνεργάτης. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί”.

  • Η Ανιές Καλαμάρ αναμένεται να παραμένει στην Τουρκία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Χθες είχε συνάντηση στην Άγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Ανιές Καλαμάρ θα παρουσιάσει έκθεση στη συνεδρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιούνιο με τις πληροφορίες που θα συλλέξει.

ΚΥΠΕ
29/01/2019 19:23

Τον Μάιο η έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: