Κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής με 151 βουλευτές η κυβέρνηση: “Ναι” και από τους έξι εκτός ΣΥΡΙΖΑ




Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε απόψε η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας 151 ψήφους. Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην oλομέλεια, στο πλαίσιο του αιτήματος του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  • Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπυρίδων Δανέλλης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:

77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι).

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.

16/01/2019 22:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκάλυψη Τσίπρα: Έφθασε η ρηματική διακοίνωση, νοτιοσλαβική η γλώσσα μας, λέει η ΠΓΔΜ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: