Κατολισθήσεις, χιόνια και πλημμυρισμένοι δρόμοι ταλαιπωρούν τους οδηγούς στην Κύπρο




Προβλήματα συνεχίζουν να παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο ένεκα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με την Αστυνομία να εφιστά την προσοχή στους οδηγούς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου από την Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω πτώσης βράχου, σε σημείο του παλαιού δρόμου Ακρούντας – Διερώνας, ο δρόμος έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα:

Προδρόμου – Τροόδους

Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου στην Επαρχία Πάφου.

Την ίδια στιγμή, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού, στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Κλειστοί είναι επίσης ο δρόμος από το χωριό Κούκλια προς το μνημείο Ευάγγελου Φλωράκη λόγω συσσώρευσης νερού, ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς εκδρομικό χώρο Πέρα Βάσας ο δρόμος Επισκοπή – Νατά (επαρχία Πάφου) καθώς και το Γεφύρι Επισκοπής προς τον εκδρομικό χώρο του χωριού.

Δρόμοι για αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στους δρόμους αυτούς παρατηρείται παγετός. Υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού τα οποία εργάζονται για καθαρισμό των δρόμων.

Πλατρών – Τροόδους

Καρβουνά – Τροόδους

Πεδουλά – Προδρόμου

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Προδρόμου – Πλατρών

Πλατρών – Τροοδίτισας

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω κατολισθήσεων

Λόγω πτώσης βράχου, ο δρόμος Προδρόμου – Λεμύθου έχει καταστεί επικίνδυνος. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει σηματοδοτηθεί και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι οι δρόμοι:

Πλατρών – Μονιάτη

Παραμύθας – Καλού Χωριού

Αγρού- Αγίου Ιωάννη

Αγρού – Χανδριών

Κύκκου – Κάμπου

Κάμπου – Ορκόντα

Στις ορεινές περιοχές οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Πλημμύρες στην Πάφο

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν χθες στην επαρχία Πάφου και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με την παρατεταμένη βροχόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε έξι κλήσεις που αφορούσαν πλημμυρισμένα υποστατικά στην Χλώρακα και στα Κονιά, πλημμυρισμένο δρόμο επί της οδού Αίαντα στην Πάφο, ενώ στην Πόλη Χρυσοχούς υποχώρησε γκρεμός πλησίον του κύριου δρόμου της Ακουρδάλειας. Επίσης μπαλκόνι σπιτιού πλημμύρισε και όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω των συσσωρευμένων νερών σε δρόμο, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική για την μετακίνηση του.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει πως ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς είναι αδιάβατος λόγω υπερχείλισης του ξερού ποταμού κοντά στο γεφύρι του Ζυριπιλή. Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου, στην επαρχία Πάφου.

Αδιάβατος έχει καταστεί επίσης και ο δρόμος προς την κοινότητα των Κουκλιών προς το μνημείο του Ευάγγελου Φλωράκη και των υπολοίπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο της ΕΦ λόγω υπερχείλισης του ποταμού Διαρίζου.

Επίσης αδιάβατος έχει καταστεί και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς τον εκδρομικό χώρο της Πέρα Βάσας, λόγω συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/01/2019 07:01

 

Προβλήματα στους δρόμους από την κακοκαιρία: Χαλάζι στις Πλάτρες, χιόνι στο Τρόοδος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: