Καναδός τουρίστας κρατείται στη Συρία: Επισκέφτηκε χωριό κοντά στα σύνορα του Λιβάνου




Η καναδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες ότι ένας Καναδός τουρίστας «συνελήφθη» στη Συρία, μετά αφότου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισκέφτηκε ένα χωριό κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Ένας Καναδός πολίτης κρατείται στη Συρία», δήλωσε εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, τον 44χρονο Κρίστιαν Λε Μπαξτέρ, από την καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, δεν τον είχε δει κανείς από την 1η Δεκεμβρίου.

Χαρακτηριζόμενος από τους συγγενείς του ως «περιπετειώδης», δεν είχε δώσει σημεία ζωής έπειτα από την άφιξή του σε συριακό χωριό όπου βρίσκεται ο γαμπρός του, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Είχε πάει εκεί, παρά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Συρία από το 2011.

Η καναδική διπλωματία αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για λόγους εμπιστευτικότητας.

Από το 2011, η Οτάβα συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στη Συρία λόγω της συνεχιζόμενης εμπόλεμης σύγκρουσης.

«Η κατάσταση ασφαλείας σε όλα τα μέρη της Συρίας περιορίζει σοβαρά την ικανότητα της κυβέρνησης του Καναδά να παρέχει προξενική βοήθεια», ανέφερε το υπουργείο σε mail του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέλος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων που υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, ο Καναδάς έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό από την έναρξη της σύγκρουσης.

Ωστόσο, η Οτάβα τονίζει ότι οι προξενικές υπηρεσίες «παρέχουν βοήθεια στα μέλη της οικογένειας και στο άτομο, στο βαθμό που είναι εφικτό».

06/01/2019 01:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Οτάβα, Καναδάς

 

Ξεπερνούν τους 400 οι άστεγοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: