Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 5-10 μονάδες από την ΝΔ προβλέπει ο Σόρος: Έκθεση αποτίμησης για τις Πρέσπες




Με μια έκθεση που επιχειρεί επισκόπηση των γεγονότων και τις εκτιμήσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος, περιλαμβάνει και τις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει με 5-10 μονάδες διαφορά από την Νέα Δημοκρατία προβλέπει η έκθεση με τίτλο «Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται µετά;» την οποία μετέφρασε η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και δημοσίευσε χθες.

Επιχειρώντας µια εκτίµηση για την επίδραση της συµφωνίας στο εκλογικό αποτέλεσµα, υποστηρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί απώλειες σε σχέση µε την επίδοσή του το 2015, αλλά κυρίως εξαιτίας άλλων λόγων και όχι εξαιτίας της Συµφωνίας των Πρεσπών».

  • Τοποθετεί τις εθνικές εκλογές «πριν ή παράλληλα µε τις ευρωεκλογές», εκτιµά ότι η Ν.∆. θα κερδίσει την πρωτιά µε διαφορά από πέντε ως δέκα µονάδες και ότι στη Βουλή θα µπουν επίσης, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνηµα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, µε 6%-8% το καθένα. Αφήνει ένα περιθώριο να µπει και ένα έκτο κόµµα στη Βουλή, είτε ένας συνασπισµός ακροδεξιών κοµµάτων είτε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως σηµειώνει.

Σε σχέση µε τις εξελίξεις στην Ευρώπη, η έκθεση αναδεικνύει τον σηµαίνοντα ρόλο που διαδραµάτισε η Γερµανία για να πείσει και την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ «να ξεµπλοκάρουν τη διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωµάτωσης της Βόρειας Μακεδονίας» µετά τη Συµφωνία των Πρεσπών, ιδίως απέναντι στη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε ο Εµανουέλ Μακρόν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγµατεύσεων των
Βρυξελλών µε τα Σκόπια.

Πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ένταση από τη ΝΔ στην επιτροπή της Βουλής: Ο βουλευτής ήπιε …γκαζόζα και πήγε τουαλέτα!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: