Είναι θέμα Δημοκρατίας η στήριξη των δημοσιογράφων και της δημοσιογραφίας




Της ΈΛΕΝΑΣ ΡΙΖΕΑΚΟΥ*

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζω την εκδήλωση απονομής των δημοσιογραφικών Βραβείων Μπότση, …ενός θεσμού που παραδοσιακά τιμά με την παρουσία του ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημαντικές προσωπικότητες του δημοσίου βίου.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά …όχι μόνο επειδή αυτή η εκδήλωση αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της δημοσιογραφίας αλλά και επειδή η διαχρονική παρουσία σε αυτήν, σημαντικών προσωπικοτήτων, συμβολίζει το σεβασμό προς τον Τύπο, τους Λειτουργούς του και προς το ίδιο το ιερό αγαθό της Ενημέρωσης.

Και είναι τόσο σπουδαίο αυτό… τούτη τη στιγμή.

  • Εν μέσω, μιας, μεγάλης διάρκειας κρίσης, στο χώρο του Τύπου, μέσα σε αλλαγές και ανατροπές δεδομένων στο χώρο της Ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι δοκιμάζονται σκληρά …και η ίδια η ιδέα της Δημοσιογραφίας και της Πολυφωνίας φαίνεται να χρειάζεται στήριξη περισσότερο ίσως από ποτέ- στη Δημοκρατία μας.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας… θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ, και να σας επισημάνω πως οι δημοσιογράφοι και η δημοσιογραφία έχουν ανάγκη από την έμπρακτη στήριξη σας.

Τα μέτρα στήριξης του Τύπου, η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, η επιστροφή στην κανονικότητα με τη υπογραφή συμβάσεων …είναι προ απαιτούμενα για τον δημοκρατικό πυλώνα της Ενημέρωσης.

  • Ναι, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι πέρα από τα εργασιακά θέματα ενός Κλάδου. Ένας εξαθλιωμένος δημοσιογράφος δεν μπορεί να προαγάγει το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Γιατί η κορυφαία αποστολή της δημοσιογραφίας είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Και σήμερα, είναι μια τέτοια κορυφαία στιγμή της δημοσιογραφίας… γιατί συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε δημοσιογράφους που πάρα τις αντίξοες συνθήκες τίμησαν το λειτούργημα μας. Καθώς και ιδιαίτερες προσωπικότητες που προσέφεραν με όλη τη δύναμη του εαυτού τους στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

  • Και οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν και ανέδειξαν το έργο τους. Μια στιγμή, που την οφείλουμε στην ευαισθησία και στην πρόβλεψη των σπουδαίων αδελφών Μπότση, στον αείμνηστο Νάσο Μπότση, και στους συνεχιστές του οράματος του, τον Προέδρο Πάνο Καραγιάννη και τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος.

Σήμερα έχουμε μια «Καλή είδηση»

Βραβεύουμε δημοσιογράφους που δικαίωσαν το λειτούργημα τους και προσέφεραν στην κοινωνία και τη δημοκρατία.

Συγχαίρω από την καρδιά μου τους συνάδελφους μου που βραβεύονται και τους ευχαριστώ για την τιμή που προσφέρουν στην δημοσιογραφική οικογένεια. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες έδωσαν μάχη για να δικαιώσουν με τη δουλειά τους τη «φόρτιση των λέξεων»…

  • Διακρίθηκαν ανάμεσα σε πολλούς καλούς συναδέλφους …που διακρίνονται και επιβραβεύονται καθημερινά από τον φυσικό και πιο σκληρό κριτή του δημοσιογράφου, τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές.

Συγχαρητήρια σε όλους

Σας ευχαριστώ πολύ.

*Η ομιλία της προέδρου της ΠΟΕΣΥ Έλενας Ριζεάκου έγινε στην απονομή των βραβείων Μπότση

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός

Στο ίδιο έργο θεατές: Χημικά ενάντια στο κύμα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: