Η “Οδύσσεια” στην Ελλάδα του 2019: Ασθενείς πεθαίνουν στον προθάλαμο των ΜΕΘ




“Έμφραγμα” έχει υποστεί τα τελευταία 24ωρα το ΕΣΥ και ειδικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπως αποδεικνύεται από την “Οδύσσεια” που περνούν οι ασθενείς σε μια υποχρεωτική επίσκεψη σε δηµόσιο νοσοκοµείο, ενώ το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται νέο µοντέλο εφηµέρευσης των νοσοκοµείων, προκειµένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

Οι ελλείψεις κλινών σε ΜΕΘ κοστίζουν πια σε ανθρώπινες ζωές, καθώς, µε βάση τις καταγγελίες των εργαζοµένων στα δηµόσια νοσοκοµεία (ΠΟΕ∆ΗΝ), δύο συνάνθρωποί µας στη Ζάκυνθο έχασαν τη ζωή τους περιµένοντας επί επτά και πλέον ηµέρες να βρεθεί κρεβάτι.

Όπως λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εργαζοµένων στα ∆ηµόσια Νοσοκοµεία (ΠΟΕ∆ΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός, «από τις 3 Ιανουαρίου τρεις άνθρωποι στο νησί που είχαν υποστεί εγκεφαλικό περίµεναν εναγωνίως για µια κλίνη σε ΜΕΘ. Τελικώς, οι δύο δεν τα κατάφεραν, παρότι ο ένας µεταφέρθηκε στην Πάτρα την τελευταία στιγµή.

Ταυτόχρονα, η τρίτη ασθενής από τη Ζάκυνθο που υπέστη επίσης εγκεφαλικό δίνει µάχη για τη ζωή της, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόµη κρεβάτι. Και στο νοσοκοµείο του νησιού υπάρχει εντατική µε πέντε κλίνες, οι οποίες, όµως, δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού». Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο 63χρονος που έστειλε απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: