Η πρώτη Vegan Fashion Week εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες




Με ένα πάρτι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα εγκαινιαστεί την 1η Φεβρουαρίου η Vegan Fashion Week στο Λος Άντζελες. Το τετραήμερο event θα περιλαμβάνει πασαρέλα, εκθέσεις, ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για θέματα όπως δικαιώματα των ζώων, κοινωνική δικαιοσύνη, τεχνολογία και άλλα.

«Η Vegan Fashion Week θα είναι φόρος τιμής στα ζώα» δηλώνουν οι διοργανωτές. «Στόχος μας είναι να φέρουμε την πρωτοποριακή βίγκαν μόδα στην πόλη, μια οπτική την οποία είχαν απορρίψει έως τώρα. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τους βίγκαν ντιζάινερς και να δείξουμε ότι η “χωρίς σκληρότητα” είναι η νέα πολυτέλεια και ότι αυτή μπορεί να συμπεριληφθεί στη σφαίρα της υψηλής μόδας» εξηγούν για την Εβδομάδα, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά στον κόσμο και υποστηρίζεται από την ακτιβιστική φιλοζωική ομάδα PETA και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Fashion Revolution.

Με επιμελήτρια την Γαλλίδα stylist Εμανουέλ Ριεντά, το θέμα της εναρκτήριας Vegan Fashion Week θα είναι: «Ερχόμενοι αντιμέτωποι με την εποχή μας». «Θα είναι φόρος τιμής στα ζώα και ωδή στον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ζώων σε όλες τις μορφές της» τόνισε η Ριεντά.

Θα υπάρξει συζήτηση με τον κλιματολόγο -και κάτοχο Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, το 2007- Ρόμπερτ Λέμπερτ, πασαρέλα και ένα «vegan capsule» μόδας χωρίς σκληρότητα. Θα υπάρξει επίσης διήμερη έκθεση στο California Market Centre, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μια επιλογή από κρεασιόν στις οποίες οι σχεδιαστές δεν χρησιμοποίησαν τίποτα ζωικό, καθώς και βίγκαν προϊόντα ομορφιάς.

«Θέλω να πυροδοτήσω συζητήσεις και δημόσιο διάλογο μέσα στη βιομηχανία (μόδας) μέσω εκπαίδευσης, μέσω ανάδειξης της σύνδεσης των πιο σημαντικών αξιών μας: του σεβασμού μας στη ζωή, των δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος» είπε η επιμελήτρια της Εβδομάδας.

Η Vegan Fashion Week θα λάβει χώρα σε διάφορα σημεία στο Λος Άντζελες, από την 1η ως τις 4 Φεβρουαρίου.

Η γνώμη της Άννα Γουίντουρ για τη Μέγκαν Μαρκλ

26/01/2019 09:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ Βασίλης Τσεκούρας
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: