Η Ουάσιγκτον κατέγραψε ότι η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε απέναντί της στο Σκοπιανό…




ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΧΟΛΙΟ: HELLAS JOURNAL

Στα Σκόπια διεξήχθη ένας υπόγειος ψυχρός πόλεμος μεταξύτης Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Όχι για χάρη της γειτονικής χώρας αλλά για τη στρατηγική θέση των Βαλκανίων.

Αυτή είναι η θέση αξιωματούχων και αναλυτών, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε. Απλά προειδοποιούν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας επικίνδυνος ηγέτης που δεν δέχεται ποτέ την ήττα.

Οι Αμερικανοί είναι απόλυτα ικανοποιημένοι διότι κέρδισαν αυτή τη μάχη. Και την κέρδισαν με τη βοήθεια των πρωθυπουργών της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Η βοήθεια αυτή έχει καταγραφεί από το Λευκό Οίκο, ειδικά για τον κ. Τσίπρα ο οποίος αντιμετώπισε μεγαλύτερες δυσκολίες, απ’ ότι ο Σκοπιανός ομόλογός του. Στα Σκόπια ήταν πιο εύκολη και διαχειρίσιμη η κατάσταση, θεωρούν οι αναλυτές.

Οι Αμερικανοί πίστευαν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά δύσκολη ειδικά μετά την απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, που παραμένει φίλος της Ουάσιγκτον, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τέλος καλό, όλα καλά για τους Αμερικανούς που κέρδισαν μία σημαντική νίκη απέναντι στους Ρώσους. Βεβαίως γνωρίζουν πως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης θα θυμούνται ότι η Νέα Δημοκρατία, που είναι ταγμένη στη Δύση, πολέμησε με όλες της τις δυνάμεις τη συμφωνία αυτή.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: Ύμνους επεφύλαξε η αμερικανική κυβέρνηση για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ομιλεί για ιστορική ευκαιρία και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον για αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Οι δηλώσεις ήταν αναμενόμενες καθώς η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε πολύ για να κερδίσει αυτή τη μάχη και να επιβληθεί της Ρωσίας στη Βαλκανική.

Ο κ. Μπόλτον, που εκφράζει τις απόψεις του προέδρου Τραμπ έστειλε το συγχαρητήριο μήνυμα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έγραψε, υποστηρίζουν αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα που θα προάγει τη σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Ελλάδας να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον κ. Πομπέο, οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επικροτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο Καμμένος συγκρίνει τη στάση του Παυλόπουλου και του Ιβανοφ: Κρίμα, κ. Πρόεδρε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: