Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα “Η Καθημερινή” ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μέ προκήρυξη σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην προκήρυξή της, η ΟΛΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ας σωπάσουν για μια στιγμή οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι και οι έμμισθοι χαρτογιακάδες τους […] και θα ακούσουν τη λαϊκή επιδοκιμασία για την ενέργειά μας”.

Επισημαίνει δε ότι την επίπλαστη ελευθερία έκφρασης που απολαμβάνουν θα την χάσουν “όταν αυτοί που στερούνται την πραγματική ελευθερία στην έκφραση και την αξιοπρέπεια θα αντιληφθούν τη γιγαντιαία δύναμή τους” και καταλήγει λέγοντας ότι στόχος τους είναι να ανοίξουν τον δρόμο “για το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινοκτημοσύνης”.

Ας σημειωθεί ότι η προκήρυξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις ήδη υπάρχουσες υποψίες των Αστυνομικών Αρχών για το τρομοκρατικό “χτύπημα” κατά του συγκροτήματος Τύπου, καθώς διαφαίνεται πως είχαν εκτιμήσει σωστά την ταυτότητα της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχε οργανώσει και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας, τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου 2016, καθώς και την έκρηξη στο Εφετείο της οδού Λουκάρεως στις 22 Δεκεμβρίου 2017.

Στην προκήρυξη αναφέρεται μεταξύ άλλων με την παραδοχή ότι είναι οι δράστες της επίθεσης:

“Ξημερώματα Δευτέρας 17/12 τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος έξω από τις εγκαταστάσεις που συστεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή” και αιτιολογεί την επίθεση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ:

“Στην εμπροσθοφυλακή αυτής της επίθεσης βρίσκεται η φασιστοφυλλάδα Καθημερινή και το φασιστοκάναλο του ΣΚΑΪ. Μια εφημερίδα κι ένα κανάλι που από τις σελίδες και τη συχνότητά του όχι μόνο καθυβρίζουν και συκοφαντούν διαρκώς τους αγώνες των εργαζομένων, όχι μονάχα έχουν μετατραπεί σε αξιότερο πρεσβευτή των ιμπεριαλιστών αλλά ξερνάνε με κάθε τρόπο το δηλητήριο του ακραίου ανταγωνισμού, της αλληλοφαγίας, ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του χυδαίου αντικομμουνισμού και του φασισμού”.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Φάληρο, κοντά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι: Στόχος το κανάλι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: