Η ΝΔ καταγγέλλει την επιλογή γγ στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής




Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως με το πρόσχημα της τάχα αποκομματικοποίησης του Δημοσίου επιχειρεί στα κρυφά να επιβάλει κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο, εξαπολύει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει πως το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται πια και με ονόματα. «Αυτό που η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και έναν χρόνο άρχισε να υλοποιείται στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής με μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το κόλπο είναι απλό: Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους, οι οποίοι διεκδίκησαν μία θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας» σημειώνει η ΝΔ, αναφερόμενη στους κ.κ. Δημήτρη Δερματά (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Μιλτιάδη Κλάπα (υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής), για τους οποίους η κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. «Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων» τονίζει η ΝΔ, η οποία δίνει στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για τη θέση του κ. Δερματά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου, ενώ για τη θέση του κ. Κλάπα υποστηρίζεται πως πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο, δηλαδή όσο ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν. Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ.κ. Σταθάκη και Βίτσα, στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

07/01/2019 16:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΕΞ για την πρεσβεία των ΗΠΑ: Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους δεσμούς φιλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: