Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων, η υπόθεση της εξώδικης διευθέτησης των αξιογράφων της θυγατέρας του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στοιχεία για τη μετανάστευση στην Κύπρο και το ΓεΣΥ, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται σήμερα από τον Τύπου. Στα πρωτοσέλιδα προβάλλονται επίσης, μεταξύ άλλων, δημοσιεύματα για την υπόθεση εμπορίας βρέφους, την άφιξη της Greco και τους διορισμούς στους ημικρατικούς.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Οργή για την ‘ανισονομία’» γράφει για τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων και σημειώνει ότι αξίωσαν ισονομία και ίση μεταχείριση και ζητούν παρέμβαση του Προέδρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Τουρκία πιστεύεται ότι βρίσκεται το ζεύγος αντρών που φέρονται να κατακρατούν παιδί από τις Φιλιππίνες ηλικίας 1,5 χρονών. Αλλού γράφει ότι ανοίγει τη Δευτέρα ο κατάλογος εγγραφής γιατρών στο ΓεΣΥ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Γνώριζε από το 2015 για τον συμβιβασμό» γράφει ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για την υπόθεση των αξιογράφων της θυγατέρας του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν σε γνώση του Γενικού Εισαγγελέα από τον Δεκέμβριο του 2015. Αλλού γράφει ότι αύξησε το πριμ εξόδου από το Δημόσιο ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από τις υψηλότερες στον κόσμο θα είναι η αποζημίωση των γιατρών της πρωτοβάθμιας υγείας στο ΓεΣΥ σύμφωνα με μελέτη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Οι αριθμοί της μετανάστευσης» προβάλλει αποκαλυπτικά στοιχεία για τους άτυπους μετανάστες που βρίσκονται στην Κύπρο, καθώς και τα κρατικά επιδόματα, που καταδεικνύουν την αυξημένη παρουσία Σύρων στη σχετική λίστα, όμως αποκαλύπτουν κι άλλες τάσεις του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Κύπρο. Αλλού προβάλλει τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων και γράφει ότι αξίωσαν δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πράσινο φως άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή για το έργο στον Πύργο Λεμεσού που περιλαμβάνει δύο ουρανοξύστες και ξενοδοχείο της αλυσίδας Sofitel.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στήριξη ΓεΣΥ από ασθενείς και φαρμακοποιούς» γράφει ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίξει το σύστημα, τονίζουν οι οργανωμένοι ασθενείς και ότι ο τομέας της υγείας έχει πολλές προοπτικές και εάν το ΓεΣΥ λειτουργήσει σωστά, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και άλλοι παρεμφερείς τομείς. Αλλού γράφει ότι κλιμάκιο της GRECO φθάνει στην Κύπρο στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της εκκρεμούσας Έκθεσης Συμμόρφωσης της Κύπρου που αφορά τον 4ο γύρο αξιολόγησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με στοχευμένους διορισμούς ενισχύουν τις σχέσεις του με ΜΜΕ, Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «’Ένα σύστημα που ήταν άρρωστο εξαρχής’» γράφει ότι ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων επέκρινε την Κυβέρνηση ότι καλλιέργησε υπερβολικές προσδοκίες στους πολίτες σε ό,τι αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας, μέσω λαϊκισμού και υπεραπλοποίησης των πραγμάτων. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία ψάχνει δύο άνδρες για παράνομη υιοθέτηση παιδιού από Φιλιππινέζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ελευθερώθηκαν στη φύση δύο πελεκάνοι που είχαν ξεμείνει πίσω από το κοπάδι τους.

ΚΥΠΕ
19/01/2019 09:47

Απειλητικό μήνυμα προς τον Ιταλό δημοσιογράφο Μεντάνα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: