Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επιστολή του Νίκου Κληρίδη, δικηγόρου και αδερφού του Γενικού Εισαγγελέα, για ονόματα δικηγορικών γραφείων και δικαστών που έχουν κάποιου είδους σχέση μεταξύ τους και δυνατό να επηρέασαν αποφάσεις που αφορούσαν την Τράπεζα Κύπρου, είναι το κύριο θέμα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά επίσης γίνεται στις εξελίξεις που αφορούν το ΓΕΣΥ, τις επαφές της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ χθες με τους ηγέτες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, την έγκριση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» μαζί με την Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια κά.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «’Αποδείξεις’ και ονόματα» γράφει ότι νέα φωτιά βάζει στη Δικαιοσύνη ο αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα, Νίκος Κληρίδης που δίνει με επιστολή του ονόματα Δικαστών, κυρίως του Ανωτάτου, που πιθανόν να έχουν επηρεαστεί στη λήψη αποφάσεων για την Τράπεζα Κύπρου, λόγω κάποιας σχέσης με το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου. Αλλού γράφει ότι τα κατάφερε ο Ζάεφ και πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων την συμφωνία των Πρεσπών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Βέμπερ, υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της ΕΕ, κέντησε χθες λευκαρίτικο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Της Δικαιοσύνης ήλιε…συγγενικέ!» αναφέρεται στην επιστολή του Νίκου Κληρίδη προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, γράφοντας ότι αφήνει στο απυρόβλητο τον αδερφό του Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ΠΙΣ έχει προειδοποιήσει για τα εναλλακτικά σενάρια που επεξεργάζεται ο ΟΑΥ και απειλεί με μπλόκο τους Ελλαδίτες γιατρούς. Αλλού γράφει ότι μεγάλη συγκέντρωση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν με το κόμμα διοργανώνει σήμερα ο ΔΗΣΥ.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Άνω-κάτω με το συγγενολόι» γράφει ότι ονόματα δικαστών και δικηγόρων βγάζει στη φόρα ο αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα με την επιστολή του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πέραν της 20ετίας εκκρεμεί και αναμένεται να διοριστεί φέτος Λιμενικός Λειτουργός και Πλοηγός 2ης τάξης. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Μητροπολίτη Κιέβου που μετά την Αυτοκεφαλία ζητεί συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Οικονομική ελίτ αγγίζει τα δικαστικά έδρανα» αναφέρεται επίσης στην επιστολή του Νίκου Κληρίδη για την διαπλοκή στο δικαστικό σώμα και τα δικηγορικά γραφεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διεργασίες και επαφές για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ που πραγματοποιεί η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία χθες είδε τους δύο ηγέτες. Αλλού γράφει ότι μετ’ εμποδίων αλλά προχωρά το ΓΕΣΥ ενώ μελετάται plan B.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Προστριβές μετά από την απόρριψη του ΓΕΣΥ» γράφει ότι το ιατρικό επάγγελμα ελέγχεται σε βάθος για φορολογικές ατασθαλίες και πως οι γιατροί του ΓΕΣΥ θ κερδίζουν ετησίως από 135.000 μέχρι 160.000 ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως η Σπέχαρ βλέπει πως ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι σημαντικός και ο Μουσταφά Ακιντζί δεν βλέπει εξελίξεις πριν τον Ιούνιο. Αλλού γράφει ότι η έφηβη από την Σαουδική Αραβία που εγκλωβίστηκε στην Ταϊλάνδη θα αναχωρήσει για τον Καναδά, ο οποίος της έδωσε πολιτικό άσυλο.

Η Οπτικοακουστική βιομηχανία είναι ένα μεγάλο στοίχημα ανάπτυξης για την Ελλάδα

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/01/2019 10:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: