Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το ΓεΣΥ και οι θέσεις ιδιωτών γιατρών που θέλουν να μείνουν εκτός του Σχεδίου, οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει Ευρωεκλογών, οι εξελίξεις στα εργασιακά, το πόρισμα για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Αγγλία, η σύνοδος των MED7 που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, και το έγγραφο που αποκαλύπτει δράση του Πολ Μάναφορντ στην Κύπρο και προώθηση συγκεκριμένου κόμματος, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δυναμιτίζουν το κλίμα» πως οι ιδιώτες γιατροί ακροβολίστηκαν και πυροβολούν ομαδικά το ΓεΣΥ ενόψει της σύσκεψης τη Δευτέρα στο Προεδρικό. Αλλού αναφέρει πως με το ΔΗΚΟ θα πάει στις ευρωεκλογές η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη. Θεοχάρους. Σε άλλο θέμα γράφει για την πυρκαγιά στην πλατφόρμα Castoro Sei στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Παρέμβαση σε εκλογές ήθελε Ρώσος ολιγάρχης» γράφει πως έγγραφο από τη δίκη Μάναφορντ “καρφώνει” ρωσική ανάμειξη στην Κύπρο, επικαλούμενος αποκάλυψη δημοσιογράφου των New York Times. Αλλού αναφέρει πως οι Οικολόγοι επαναφέρουν την πρόταση για αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων είναι εγγεγραμμένοι στο Αρχείο Πληθυσμού. Επίσης αναφέρεται σε μπαράζ αρνήσεων από πλευράς ιατρικών επιστημονικών εταιρειών για το ΓεΣΥ.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ανακάμπτουν οι συντεχνίες» γράφει πως έτος διεκδικήσεων στα εργασιακά είναι το 2019 με όπλο την ανάπτυξη και την καλή πορεία επιχειρήσεων. Αλλού γράφει πως στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας προς μελέτη βρίσκεται το πόρισμα του Υπουργείου Εμπορίου για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Αγγλία, στο οποίο εντοπίζεται κάποια ευθύνη σε δύο λειτουργούς του Υπουργείου. Επίσης γράφει για το ραντεβού κορυφής των εφτά του Νότου στις 29 Ιανουαρίου στη Λευκωσία.

H «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στα συρτάρια 2.548 στεγαστικές αιτήσεις» πως είναι ανύπαρκτη η κυβερνητική πολιτική για τη στέγαση και πως στεγαστικές αιτήσεις παραμένουν στα συρτάρια. Αλλού αναφέρεται στο 19ο συνέδριο της ΕΔΟΝ που ξεκίνησε χθες στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει για τις εσωτερικές διαδικασίες στα κόμματα ενόψει ευρωεκλογών και αναφέρεται σε πολιτικές ζυμώσεις και show biz.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρόεδρος: Μονόδρομος το ΓεΣΥ» πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως το ΓεΣΥ είναι μονόδρομος ενώ την Παρασκευή πέντε ακόμη ομάδες γιατρών προστέθηκαν σε αυτούς που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο. Αλλού γράφει για την επίσκεψη Ελληνοκυπρίων δασκάλων σε σχολεία στα κατεχόμενα. Επίσης αναφέρεται στα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit.

ΚΥΠΕ – Mαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
05/01/2019 09:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: