Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συνεχιζόμενες εξελίξεις και αποκαλύψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλονται επίσης η καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit, ο τερματισμός της απεργίας στον ΟΣΥΠΑ, η ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς και το ΓεΣΥ και οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις των εμπλεκομένων.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Στο μάτι του κυκλώνα ο Μύρων Νικολάτος» γράφει ότι εκρηκτικές είναι οι διαστάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και ότι ο Εισαγγελέας ‘καρφώνει’ το Ανώτατο και τον πρόεδρό του. Αλλού αναφέρει πως ο ΥΠΕΣ παρουσίασε στη Βουλή τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια της Κυβέρνησης για τους πρόσφυγες. Επίσης η «Α» γράφει ότι καταψηφίστηκε η συμφωνία για το Brexit ΄και αυτό αποτελεί χαστούκι για την Μέϊ.

«Σύγκρουση θεσμών με θύμα τη δικαιοσύνη» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας πήρε την σκυτάλη από τον αδελφό του και βάλλει κατά του Ανωτάτου και του Προέδρου του Μύρωνα Νικολάτου. Επίσης σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι αγριεύει το σκηνικό στην υγεία με τον Υπουργό να καταγγέλλει bullying. Αλλού ο «Π» αναφέρει ότι η Υπουργός Εργασίας καταθέτει στο Υπουργικό πρόταση για το «Σπίτι της Γυναίκας» με αφορμή και την μεγάλη έρευνα της εφημερίδας για κακοποιημένες γυναίκες.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο «Ερχόμαστε, απαντά η GRECO» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς επικοινώνησε ήδη με την Νομική Υπηρεσία , μετά την καταγγελία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και εξέφρασε την ετοιμότητά της να αποστείλει στην Κύπρο λειτουργούς. Αλλού γράφει ότι επικρατεί υπερπληρότητα στους θαλάμους του Νοσοκομείου Λεμεσού και ασθενείς στοιβάζονται στις Πρώτες Βοήθειες. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι αύριο ανακοινώνονται οι νέοι διορισμοί στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών.

Κάτω από τον τίτλο «Μπάζει νερά ο ναός της Θέμιδος» η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι τα όσα αποκαλύπτονται στο χώρο της δικαιοσύνης είναι άκρως ανησυχητικά και ότι το θέμα εγγράφεται σήμερα στην επιτροπή Θεσμών. Αλλού αναφέρει ότι απορρίφθηκε η συμφωνία για το Brexit και ότι κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Μέϊ. Η «Χ» προβάλλει επίσης την παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του ΑΚΕΛ χθες στη Βουλή.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «ΓΕ: Δεν τηρήθηκε πλήρως η δικαιοσύνη» αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση του Εισαγγελέα με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν για οικογενειοκρατία στο χώρο της δικαιοσύνης. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή ψηφοφορία στην Βρετανία για το Brexit. Eπίσης προβάλλεται , με φωτογραφία, η χθεσινή διάσωση ενός γερακιού που είχε εντοπιστεί σε δρόμο στην Πάφο.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Το Ανώτατο στη ζυγαριά της Θέμιδας» αναφέρεται στην παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα διαδραματισθέντα και στις τοποθετήσεις Κυβέρνησης και κομμάτων. Αλλού αναφέρει ότι το ΧΑΚ θέλει να αναλάβει τη διαχείριση της αγοράς ηλεκτρισμού. Επίσης η «Κ» αναφέρεται σε χρονιά προκλήσεων στη CYTA με αλλαγή του θεσμικού της πλαισίου.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
16/01/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: