Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι καταγγελίες γονιών ότι κυλικειάρχης στη Λεμεσό διέθετε ναρκωτικά σε μαθητές, η επικείμενη εξαγγελία κατασκευής ναυστάθμου στο Μαρί, η έγκριση του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ καθώς και οι αυστηρές προειδοποιήσεις των Αμερικανών, οι δύο θάνατοι που σημειώθηκαν σε Λάρνακα και Λευκωσία υπό την κάλυψη εμπρησμών είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Νέο σοκ! 70 μαθητές συνελήφθησαν το 2018 για ναρκωτικά» και γράφει ότι κυλικειάρχης διακινεί ναρκωτικά σε σχολείο και τα πουλά σε μαθητές. Προβάλλει αλλού την έγκριση της ανανέωσης της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης από το Συμβούλιο Ασφαλείας με τον αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο Τζόναθαν Κόεν να σημειώνει ότι οι διαιωνιζόμενες ειρηνευτικές αποστολές είναι απαράδεκτες. Γράφει αλλού ότι σύμφωνα με πληροφορίες θα δημιουργηθεί στρατιωτική βάση των Γάλλων στην Κύπρο.

O «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Η Γαλλία μέσω Κύπρου ξανά στη Λεβαντίνη» γράφει ότι το Παρίσι ανακτά γεωστρατηγικό ρόλος την Ανατολική Μεσόγειο με τους σχεδιασμούς για ναύσταθμο όσον αφορά στρατιωτικά πλοία στο Μαρί κάνουν Κύπρος και Γαλλία. Γράφει επίσης ότι η αίρεση της Σαϊεντολογίας , κάτω από το μη εγγεγραμμένο ίδρυμα Drug Free World, επικαλείται καταγγελίες γονιών ότι κυλικειάρχης σε σχολείο της Λεμεσού διέθετε ναρκωτικά σε μαθητές. Προβάλλει επίσης τη παραδοχή 21χρονου ότι σκότωσε τον 76χρονο Κόκο Μαυρομμάτη για 50 ευρώ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ερντογάν σε υαλοπωλείο» και γράφει ότι ως ταύρος σε υαλοπωλείο αντέδρασε η Τουρκία στις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας μετά το τέλος της συνάντησης των ηγετών των επτά Μεσογειακών χωρών στην Κύπρο και εξαπέλυσε «ασκήσεις» σε όλη τη θάλασσα της Κύπρου. Προβάλλει επίσης μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν θα μεταφέρει ο Ελληνας Πρωθυπουργός ότι η μη λύση έχει κόστος για την ίδια την Αγκυρα. Αλλού αναφέρει ότι απορρίφθηκαν δεκάδες εφέσεις για ακάλυπτες επιταγές ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από τον Χρίστο Ορφανίδη των γνωστών υπεραγορών και θα εκτίσει συνολική ποινή έξι ετών.

Η «Χαραυγή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αυτή τη φορά να πάμε μέχρι τέλους» και γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι βασική ευθύνη όλων είναι να είμαστε ειλικρινείς ενώπιον του κυπριακού λαού. Γράφει αλλού ότι συγκλονιστική καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας έγινε χθες για πώληση ναρκωτικών σε μαθητές σε σχολείο της Λεμεσού. Αλλού αναφέρει ότι μέτρα πρόληψης από την εποχιακή γρίπη συνιστούν οι Ιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες σημειώνουν έξαρση της εποχιακής γρίπης το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με τίτλο «Εμπρησμοί σκοτώνουν δύο άτομα σε μόνο τέσσερις μέρες’ γράφει ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι ο θάνατος γυναίκας στο διαμέρισμά της μετά που ξέσπασε φωτιά σε καφετερία στο ισόγειο πρόκειται για δολοφονία και καταζητεί 32χρονο από τη Συρία. Αναφέρεται επίσης σε αυστηρή προειδοποίηση από τις ΗΠΑ με την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού προβάλλει τη συνέχιση της δίκης για το διπλό φονικό στο Στρόβολο.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/01/2019 09:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: