Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στο θέμα του ΓεΣΥ, η ολοκλήρωση της γεώτρησης στο τεμάχιο 10 ,

οι απεργίες των λεωφορείων, η αύξηση της ανεργίας, χρηματική καταδίκη γυναίκας για ρατσιστικά σχόλια στο facebook, η σύλληψη του Σήφη στα κατεχόμενα και κατάσταση με τον καιρό, είναι τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «’Μίλησε’ με…sms» γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΠΙΣ τορπιλίζει τον διάλογο για το ΓεΣΥ, προκαταλαμβάνει αποφάσεις και αυτοποκαλύπτεται. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη χθες στα κατεχόμενα ο 40χρονος Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφης, ο οποίος καταζητείται για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσλαμβάνει εμπειρογνώμονες για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Διάψευση προσδοκιών για αέριο στη Δελφύνη» και γράφει ότι οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι εργασίες του Stena IceMax έληξαν με αποτυχία. Αλλού γράφει ότι οι δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στην ετήσια έκθεση τους για το 2018 κάνουν αναφορά σε ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου στην Κύπρο. Γράφει επίσης ότι ο 40χρονος κατηγορούμενος για τον φόνο της Γιαννούλας Χατζηγιάννη αρνήθηκε χθες ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Αίνιγμα βγάζει το γεωτρύπανο» γράφει ότι η πρώτη γεώτρηση στο τεμάχιο 10 έληξε, αλλά χωρίς καθαρή εικόνα για τα κοιτάσματα. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι Σομαλή με 12 παιδιά ήρθαν διακοπές στην Κύπρο και ζητούν άσυλο. Γράφει, επίσης, ότι ενιαίο δόγμα αγοράς και διαχείρισης κόκκινων δανείων από Ελλάδα και Κύπρο έχουν διαμορφώσει ξένα hedge funds.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Προχωρεί το ΓεΣΥ και ο ΠΙΣ δυναμιτίζει το κλίμα» γράφει ότι το μήνυμα του Προέδρου του ΠΙΣ προς τους ιατρούς έχει δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα. Αλλού γράφει ότι το Γραφείο Ευημερίας καλείται να λογοδοτήσει για τη 12χρονη η οποία κατέληξε σε μοναστήρι στη Γερμανία. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για ακόμη 5.000 στον κατάλογο της ανεργίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Οι γιατροί σκέφτονται το Ανώτατο» γράφει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης άσκησης ιδιωτικής ιατρικής στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Αλλού γράφει ότι για πρώτη φορά χρήστης του Facebook τιμωρείται με πρόστιμο για την προσβολή ζευγαριού που υιοθέτησε παιδιά από την Ασία. Η εφημερίδα γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι δρόμοι, σχολεία και καταστήματα έκλεισαν λόγω του χιονιού δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Αμετακίνητος ο APLHA από την κορυφή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Σρόιτερ

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
10/01/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: