Πιστεύει στις Ε.Δ.: Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που μπορεί ν’ απειληθεί, το μήνυμα του Τσίπρα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν εξαιρετική δουλειά, όλοι είμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας και πρώτη φορά έχουμε ρόλο ως χώρα και συμμαχίες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που μπορεί ν’ απειληθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο OPEN.  

Μέσα σε λίγα 24ωρα από την περασμένη Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης στα στελέχη όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας.

    • Η δε φράση «έχουμε ρόλο και συμμαχίες» αναδεικνύει τις πολυεπίπεδες εξελίξεις είτε αυτές αφορούν το Αιγαίο είτε την ανατολική Μεσόγειο. Αξίζει να αναφερθεί, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις 19 Ιανουαρίου, ευρεία άσκηση ειδικών δυνάμεων με τη συμμετοχή Αμερικανών και Ελλήνων Πεζοναυτών και αναμένονται με την ολοκλήρωσή της, θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά τον εξοπλισμό της 32ης Ταξιαρχίας με νέα μέσα.

Την ίδια ώρα, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως αυτές οι μέρες ομοιάζουν με «διαβολοβδομάδα», με το πολιτικό σκηνικό να φορτώνει ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.

  • Όπως είναι λογικό, όσο κι αν οι Αρχηγοί στα επιτελεία διατηρούν «χαμηλούς τόνους» για τις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας πως αυτά εμάς δεν μας αφορούν και συνεχίζουμε τη δουλειά μας, στους διαδρόμους του πενταγώνου διατυπώνονται δύο κρίσιμα ερωτήματα.

Το ένα αφορά τις επερχόμενες εξελίξεις ανάμεσα στους δυο πολιτικούς άνδρες. Το δεύτερο, έχει να κάνει με τις κρίσεις οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τους τρεις Αρχηγούς, αλλά σε κάθε περίπτωση  οι πολιτικές εξελίξεις πιθανόν να παίξουν το ρόλο τους, από την στιγμή που ο Πάνος Καμμένος  είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκτός από κυβερνητικός εταίρος. 

Εκ του σύνεγγυς η παρακολούθηση των ναυτικών γυμνασίων της Άγκυρας

Ωστόσο, στον Κόλπο Ξηρού βρίσκονται μονάδες επιφανείας του Τουρκικού στόλου, δηλώνοντας πως θα κάνουν άσκηση με πυρά, ενώ την ίδια στιγμή επιπλέον πλοία της Άγκυρας που έχουν επιχειρησιακή αξιολόγηση πλέουν αρκετά μίλια ανατολικά από το Καστελόριζο.

  • Οι εν λόγω κινήσεις της Τουρκίας συνεπάγονται για την ελληνική πλευρά ότι έως τις 11 Ιανουαρίου που διαρκεί η πρώτη φάση της Τουρκικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης για το 2019, θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εγρήγορση μεν αλλά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα δε, τα πληρώματα τόσο των φρεγατών του Ελληνικού στόλου, όσο και των ταχέων σκάφων αλλά και των πλοίων επιτήρησης, στο ανατολικό Αιγαίο.

Μπορεί πάντως, όπως σχολίαζαν ανώτατα στελέχη του πενταγώνου, μέχρι στιγμής οι Τούρκοι να μην έχουν προχωρήσει σε προκλήσεις στη θάλασσα, αλλά στον αέρα, στο πλαίσιο της αεροναυτικής εκπαίδευσης, έχουν συνεργασίες με F-16 και αυτό μεταφράζεται μέσα σε ένα 48ωρο να έχουν καταγραφεί εννέα εμπλοκές Ελληνικών και Τουρκικών αεροσκαφών.

Από την πλευρά τους οι αεροπόροι, επιμένουν να σημειώνουν πως πρόκειται για τη δική τους καθημερινότητα και τίποτα παραπάνω, που μεταφράζεται στο να αναχαιτίζουν τα Τουρκικά μαχητικά που περνούν στο FIR Αθηνών.

Ανέβασαν τους τόνους τα μαχητικά της Άγκυρας στο Αιγαίο, μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: