Η Δαμασκός φέρεται να υποστηρίζει συνομιλίες με τους Κούρδους: Στην Συρία ο απεσταλμένος του ΟΗΕ




Η κυβέρνηση της Συρίας ελπίζει ότι ο διάλογος με τους Κούρδους της Συρίας θα εντατικοποιηθεί, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ενός υπουργού, που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Δαμασκός υποστηρίζει τις συνομιλίες με τους Κούρδους. Την ίδια ώρα ο νέος απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία δήλωσε ότι θα επισκεφτεί την Δαμασκό.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι οι συνομιλίες αυτές, μπορούν να οδηγήσουν σε μία πολιτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που αποτελούν τους βασικούς συντελεστές της μακροχρόνιας και πολύπλευρης πολεμικής σύγκρουσης.

Οι Κούρδοι έχουν ζητήσει την διαμεσολάβηση της Ρωσίας για τις συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναπλήρωσης του κενού που θα προκληθεί από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την χώρα, μετά από σχετική απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κεντρικός στόχος των Κούρδων εντοπίζεται στην λήψη μέτρων προστασίας από ενδεχόμενη εισβολή της Τουρκίας, η οποία βλέπει τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) ως βασική απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Παράλληλα, οι Κούρδοι επιδιώκουν την διατήρηση της αυτονομίας τους στα βόρεια της Συρίας.

Θα επισκεφτεί την Δαμασκό ο νέος απεσταλμένος του ΟΗΕ Γκέιρ Πέντερσεν

Ο νέος απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Γκέιρ Πέντερσεν θα επισκεφτεί την Δαμασκό, όπου και θα ενημερωθεί για την ετοιμότητα συνεργασίας της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.

“Έχουμε δηλώσει από την αρχή, ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί του… Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του στην Δαμασκό… Θα τον ακούσουμε και θα του πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί του,” δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων της Συρίας Αϊμάν Σούσαν στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Με στοιχεία , ΑΠΕ, ΚΥΠΕ 13/01/2019

Ένας αγνοούμενος μετά από την ισχυρή έκρηξη από διαρροή αερίου στο Παρίσι με 4 νεκρούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: