Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους υπουργούς χειροκροτούν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει η αυστριακή Tiroler Tageszeitung

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας απέσπασε ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή, κατά την οποία η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, 151, ανάμεσά τους αρκετοί ανεξάρτητοι, στήριξαν τον αρχηγό της κυβέρνησης, ο οποίος προς το παρόν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και να θέσει ήδη σύντομα σε ψηφοφορία την αμφιλεγόμενη συμφωνία για την μετονομασία της ΠΓΔΜ, τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα “Tiroler Tageszeitung”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως μετά τη ψηφοφορία ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Βουλή ψήφισε υπέρ της σταθερότητας και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της χώρας», και ο ίδιος στην προηγηθείσα συζήτηση είχε επισημάνει πως στους επόμενους εννέα μήνες η κυβέρνησή του έχει μπροστά της «πολλά σημαντικά καθήκοντα».

Η εφημερίδα επισημαίνει πως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, με 78 βουλευτές, ψήφισε κατά του Αλέξη Τσίπρα και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση, έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο».

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στη διαφορά για το ονοματολογικό, η «Tiroler Tageszeitung» αναφέρει πως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ οδήγησε στην διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αθήνα, με την αποχώρηση του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου, του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου και ακολούθησε η προσφυγή του πρωθυπουργού στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

17/01/2019 12:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Δ. Δημητρακούδη

Ο Ζάεφ μας «τρίβει στη μούρη» καθημερινά ότι οι πολίτες της χώρας του λέγονται Μακεδόνες, λέει ο Κικίλιας

Be the first to comment on "Η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει η αυστριακή Tiroler Tageszeitung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*