Η ακτινογραφία των αγοραστών του 5ετούς ομολόγου: Ποιοι αγόρασαν “Ελλάδα” δίνοντας 10 δισ.




Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και οδεύουν προς τη πέμπτη συνεχή ημέρα μείωσης, ύστερα από τη χθεσινή πετυχημένη έκδοση πενταετούς ομολόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο Bloomberg σημειώνει ότι το ελληνικό 5ετές ομόλογο που δημοπρατήθηκε χθες έλαβε προσφορές από 290 διαφορετκούς επενδυτές, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων κατέγραψαν πτώση άνω των 6 μονάδων βάσης στο 3,915%, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου, ενώ η απόδοση των πενταετών ομολόγων μειώθηκε νωρίτερα κατά 3 μονάδες βάσης σε χαμηλό εξαμήνου στο 2,928%.

Η διαφορά απόδοσης των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε στις 369 μονάδες βάσης, σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Προσφορές από 290 διαφορετικούς επενδυτές έλαβε το πενταετές ομόλογο που εξέδωσε χθες ο ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με το Bloomberg, τα δε ποσά που προσφέρθηκαν ήταν άνω των 10 δισ. ευρώ.

Όπως γράφει το Euro2day οι πληροφορίες προέρχονται από άτομο με γνώση του θέματος, που ωστόσο δεν είναι εξουσιοδοτημένο να μιλήσει δημόσια για το θέμα και γι’ αυτό μίλησε ανώνυμα.

Σε ό,τι αφορά το είδος του επενδυτή, η κατανομή είναι:

* Fund managers 67,5%

* Τράπεζες/ιδιωτικές τράπεζες 19%

* Hedge funds 11%

* Ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά funds 2,5%

Η κατανομή με βάση τη γεωγραφία

* Μεγάλη Βρετανία 42%

* Γερμανία/Αυστρία 13%

* Ιταλία 11%

* Ελλάδα 10,5%

* Γαλλία 6%

* Σκανδιναβία 4,5%

* Υπόλοιπη Ευρώπη 4%

* ΗΠΑ 8,5%

* Λοιποί 0,5%

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day.gr

Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 5-10 μονάδες από την ΝΔ προβλέπει ο Σόρος: Έκθεση αποτίμησης για τις Πρέσπες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: