Γελοιότητα οι προτάσεις δυσπιστίας λίγους μήνες πριν τις εκλογές, εκτιμά ο Κουτσούμπας




«Η δικαιολογημένη αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια πρέπει να γίνουν δημιουργία και να εκφραστούν με αγώνες, αντεπίθεση, κοινωνική συμμαχία ενάντια στον διπολισμό, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό με ΚΚΕ παντού ισχυρό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ “24/7”.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα έχει πολιτική νομιμοποίηση μετά από ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ, είπε ότι «μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και χωρίς την απαιτούμενη τυπική πλειοψηφία. Οπωσδήποτε είναι πολιτικό πρόβλημα, αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η ίδια η κυβέρνηση». Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν συμμερίζεται την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης «η οποία δεν στηρίζεται ούτε σε ρεαλιστικά, ούτε σε αντικειμενικά πραγματικά στοιχεία».

Όπως εξήγησε, «η καπιταλιστική ανάκαμψη που προσδοκεί (η κυβέρνηση) είναι φανερά πολύ ασθενική, δεν έχουμε ουσιαστική ανάκαμψη, ούτε πρόκειται να έχουμε το 2019, ανάκαμψη του εισοδήματος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, φυσικά ούτε συζήτηση δεν γίνεται για ανάκαμψη των τεράστιων οικονομικών απωλειών που είχε την τελευταία δεκαετία».

Πρόσθεσε ότι «παραμένουν σε ισχύ όλοι οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι, η χώρα είναι υπο συνεχή εποπτεία, τα όποια ψίχουλα εξανεμίζονται, σε ισχύ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα», ενώ όλα αυτά γίνονται σε «μια κατάσταση όπου έχουμε μεγάλη όξυνση των αντιθέσεων και μέσα στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, με φαγωμάρα και φυγόκεντρες τάσεις και αυτά πάντα συνοδεύονται από ένταση του αυταρχισμού, του αντικομμουνισμού, ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».

«Οπωσδήποτε στα πλαίσια αυτά ελλοχεύουν πάρα πολλοί μεγάλοι κίνδυνοι πολεμικών εμπλοκών. Η περιοχή μας – Μ. Ανατολή, η Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μαύρη Θάλασσα – είναι καζάνι που βράζει, η Ελλάδα έχει γίνει ελέω του κ. Τσίπρα, ελέω ΣΥΡΙΖΑ απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και φυσικά η “Συμφωνία των Πρεσπών” που είναι επί τάπητος γίνεται μόνο και μόνο για να μπει η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ, στην ιμπεριαλιστική στρούγκα με υπαρκτά, για μελλοντική αξιοποίηση, τα σπέρματα του αλυτρωτισμού ένθεν κακείθεν» πρόσθεσε.

Επίσης, είπε οτι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την “Συμφωνία των Πρεσπών” «για τον κύριο λόγο ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο και προϋπόθεση της Συμφωνίας καθώς ρητά αναφέρεται στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και όλα τα διαδικαστικά τερτίπια που ακούγονται αυτές τις μέρες δεν αλλάζουν την ουσία αυτή».

Στην ερώτηση τι θα πράξει το ΚΚΕ αν υπάρξει πρόταση δυσπιστίας από την ΝΔ χαρακτήρισε «γελοιότητα αυτές τις προτάσεις δυσπιστίας λίγους μήνες πριν τις εκλογές». Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον «υποτίθεται προστατευόμενο μάρτυρα» είπε ότι επ’αυτού “πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας που αποκάλεσε τους προστατευόμενους μάρτυρες “ήρωες” όταν ζητήθηκε στη βουλή να είναι όλοι τους επώνυμοι. Τι είδους ήρωες είναι αυτοί που όντας προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκονται ποινικά στην ίδια υπόθεση, ετοιμάζονται να το σκάσουν στο εξωτερικό, μόνο η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί γνωρίζουν. Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αυτή η υπόθεση».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο στόχος του ΚΚΕ είναι αρκετά υψηλός. «Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό να μην ψάχνει μπροστά στις εκλογές να βρει διαφορές ανάμεσα στα διάφορα κόμματα του κατεστημένου – το σημερινό κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλους που ετεροκαθορίζονται από αυτούς όλους – αλλά να κάνει ο ίδιος ο λαος την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, στις αρχαιρεσίες εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και στις βουλευτικές εκλογές είτε γίνουν Μάρτη, είτε Μάη, είτε Οκτώβρη» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μήνυμα στην Ευρώπη η υπηκοότητα στους αλλοδαπούς αλιείς, σημείωσε ο Παυλόπουλος

02/01/2019 13:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: