Έξι εφιάλτες χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπουλήσει την Μακεδονία: Καμμένος στη Βουλή για την Συμφωνία (video)




Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για εσχάτη προδοσία απέναντι στο “ιερό χώμα” της Μακεδονίας, λέγοντας ότι “σε κάθε βήμα στο χώμα της Μακεδονίας οφείλεις να προσέχεις, γιατί το χώμα της είναι ιερό”.

  • Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι στο παρελθόν η Ελλάδα χρειάστηκε έναν “Εφιάλτη”, ενώ τώρα, όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας διθέτει έξι. “Έξι Εφιάλτες χρειάζεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας και τους έχει βρει με το παραπάνω”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι εσχάτη προδοσία, διότι πολιτισμός δεν σημαίνει να “κοβεις κομμάτια της χώρας και να τα πουλάς, αλλά να τα προστατεύεις”, τόνισε. Ωστόσο, “κάποιων η συνείδηση είναι ελαστική”, υπογράμμισε.

Αίσθημα απογοήτευσης και προδοσίας

Δήλωσε απογοητευμένος και προδομένος από τον κ. Τσίπρα, όχι μόνο από την κατάληξη της δικής τους συνεργασίας, αλλά και από την συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στο φλέγον εθνικό ζήτημα.

  • “Ίσως παίρνω τον λόγο για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ σε αυτή τη Βουλή. Ήδη επεξεργάζεται η κυβέρνηση την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ όπως έκανε με το Ποτάμι. Ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια και είμαστε περήφανοι», τόνισε ο κ. Καμμένος. “Απόλυτη αχαριστία, κ. πρόεδρε”, πρόσθεσε.
  • “Μαζί ξεκινήσαμε να χτυπήσουμε την διαφθορά, αλλά τώρα η διαφθορά γελάει μαζί σας. Παραπλανήσατε την Βουλή των Ελλήνων” είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι ενώ η Συμφωνία θα έπρεπε να ψηφιστεί με πλειοψηφία 180 βουλευτών, η κυβέρνηση επέλεξε να την ψηφίσει με 151 θετικές ψήφους.

“Έχετε παρασυρθει από τα συστήματα ηγεσίας που ελέγχουν τα κόμματα”, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι “όταν δούμε στην Βόρεια Μακεδονία τουρκικές βάσεις, τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει Συμφωνία των Πρεσπών”.

Η Συμφωνία των Πρεσπών προσβάλει την ίδια την Μακεδονία

  • “Έως αύριο το μεσημέρι η Μακεδονία δεν θα είναι ελληνική” παρατήρησε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έχουν γίνει ο περίγελως των Σλάβων, των Αλβανών και του Νίκου Κοτζιά.
  • “Μετατρέπετε τους Μακεδόνες σε μειονότητα των Σλάβων. Χωρίζετε τους Έλληνες σε βόρειους και νότιους. Αγνοείτε την θέληση της πλειοψηφίας. Προσβάλετε την ίδια την Μακεδονία”, είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

HELLAS JOURNAL

Η Ιστορία μας είναι η ψυχή μας και την παίρνουμε πίσω: Ο Αλέξης Τσίπρας για την Συμφωνία των Πρεσπών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: