Εβδομάδα με εξελίξεις: Συγκαλείται και η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ πριν την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ στη σκιά της “αποστασίας”




Πολιτικές εξελίξεις διαφαίνονται μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, καθώς αύριο Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στις 12.00 συνεδριάσει εκτάκτως και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το φυτίλι φαίνεται να άναψε μετά από ένα οργισμένο τουίτ του Πάνου Καμμένου ο οποίος έκανε λόγο για αποστασία και ανένδοτο αγώνα, την ώρα που ήρθαν στο φως πληροφορίες πως πριν την Πρωτοχρονιά υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της έκτακτης σύγκλησης της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Η αρχή έγινε με μία ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο τουίτερ, που έκανε λόγο για αποστασία:

“Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος : ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ” έγραψε ο Πάνος Καμμένος και ακολούθησε απάντηση από τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

“Πάνο φρόνιμα, η Επανάσταση θέλει πόλεμο!” έγραψε ο δημοσιογράφος και ο Πάνος Καμμένος του απάντησε:

“Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…”.

Η πρώτη δήλωση Καμμένου αποδόθηκε ως απάντηση στην αποστροφή από συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στον ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7 ο οποίος είπε:

«Ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του»

Ωστόσο, αν και στο δεύτερο τουίτ κάνει λόγο για “ολετήρα Κοτζιά” έμεινε να επικρεμάται η “αποστασία”.

Ώσπου είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για συνάντηση Τσίπρα με Παπαχριστόπουλο, που έδωσαν πλέον άλλη διάσταση στα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και εταίρου στην κυβέρνηση.

Θεωρείται δεδομένο ότι η έκρηξη του Πάνου Καμμένου προήλθε από αυτό που ο ίδιος είχε ορίσει ως κόκκινη γραμμή, δηλαδή την δέσμευση ότι δεν θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης βουλευτών των ΑΝΕΛ για ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’επέκταση το τι θα πράξουν και πως οι ΑΝΕΛ, όταν έρθει -και αυτό θεωρείται δεδομένο- στην Βουλή μετά τις 15 Ιανουαρίου, η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το σίγουρο είναι πως η εβδομάδα που έρχεται προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα με ό,τι γεγονότα μπορεί να φέρει.

HELLAS JOURNAL

Τι ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος; “Βιτριολικό” tweet κατά του Κοτζιά, ομιλεί για Ανένδοτο αγώνα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: