Έρευνα στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο: Δεν βρέθηκαν παρατυπίες, λέει ο επικεφαλής




Ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ερευνήθηκε από τις γαλλικές αρχές τον Δεκέμβριο, αλλά επανέλαβε την άρνησή του ότι υπήρξε κάποια παρατυπία για την πρόταση του Τόκιο για τους Αγώνες του 2020.

Ο Τσουνεκάζου Τακέντα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπήρχαν λόγοι να αμφισβητηθεί οποιοδήποτε μέρος των επαφών της Ιαπωνίας με συμβουλευτική εταιρεία της Σινγκαπούρης, σε σχέση με την πρόταση του Τόκιο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές για να διαλύσει κάθε αμφιβολία.

Η υπόθεση για υποτιθέμενη διαφθορά έχει τεθεί υπό επίσημη έρευνα από τις γαλλικές αρχές στις 10 Δεκεμβρίου.

Αφού ζήτησε συγνώμη από τους Ιάπωνες και όσους συμμετέχουν στην οργάνωση των Αγώνων του Τόκιο το 2020, για την ανησυχία που προκλήθηκε, ο Τακέντα επανέλαβε πως δεν υπάρχει κάτι που να έχει σκιές.

Σύμφωνα με το γαλλικό Δίκαιο, επίσημη έρευνα σημαίνει ότι υπάρχουν «σοβαρές ή συνεκτικές ενδείξεις» που εμπλέκουν έναν ύποπτο σε ένα έγκλημα. Είναι ένα βήμα πιο κοντά σε μια δίκη, αλλά τέτοιες έρευνες μπορούν να ξεπεραστούν χωρίς να προσέλθουν στο δικαστήριο.

Οι Γάλλοι ερευνητές έχουν διεξαγάγει διετή έρευνα για τη διαφθορά στον αθλητισμό και στις αρχές του 2016 επέκτειναν την έρευνά τους για τις διαδικασίες υποβολής προτάσεων για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Η κίνηση εναντίον του Τακέντα, συνδέεται με έρευνα που οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν το 2016 για πληρωμές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική επιτροπή υποβολής πρότασης στη συμβουλευτική εταιρεία Black Tidings, η οποία έληξε το 2014.

Ο Τακέντα, 71 ετών, εγγονός του αυτοκράτορα Μειτζί που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και του 1976, είναι μέλος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1987 και ο πρόεδρός της από το 2001.

15/01/2019 09:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ Τόκιο, Ιαπωνία

 

Σπουδαία πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στο δεύτερο γύρο του Open Australian

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: