Έρχονται χιόνια, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι: Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα




Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν την αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια.

Σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο προς επικαιροποίηση που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού της περασμένης Τρίτης, αυτά τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από το μεσημέρι της Παρασκευής στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις -κατά τόπους πυκνές- αναμένεται να σημειωθούν αύριο στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, οι άνεμοι προβλέπεται ότι θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι και η έντασή τους θα φθάνει τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνει γνωστό πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

24/01/2019 18:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

 

Το απίστευτο love story πίσω από µια ληστεία στη Λάρισα: Μαζί του στη φυλακή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: