Επίθεση με σφυρί σε δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο: Είκοσι παιδιά τραυματίστηκαν




Είκοσι παιδιά τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημοτικό σχολείο τους στο Πεκίνο, τρία από τα οποία σοβαρά, από έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη, ανακοινώθηκε από τις αρχές της συνοικίας.

Σύμφωνα με τις αρχές της συνοικίας Σιτσένγκ, στο δυτικό Πεκίνο, η ζωή των τριών παιδιών που έχουν τραυματισθεί πιο σοβαρά δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και η κατάστασή τους είναι σταθερή μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε στις 11:17 (05:17 ώρα Ελλάδας) σε Δημοτικό σχολείο. Όλα τα τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης εξουδετερώθηκε επιτόπου.

Η εφημερίδα Global Times και το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφεραν πως αυτός ο τελευταίος ήταν οπλισμένος μ’ ένα σφυρί.
Σύμφωνα με το CCTV, πρόκειται για έναν συντηρητή του σχολείου καταγόμενο από τη βορειοανατολική Κίνα και ηλικίας 49 ετών, ο οποίος, απογοητευμένος από την προσεχή εκπνοή του συμβολαίου του, εκδικήθηκε στρεφόμενος εναντίον των παιδιών.
Αυτός ο τύπος των επιθέσεων με στόχο σχολικά ιδρύματα ή μαθητές δεν είναι σπάνιος στην Κίνα.

Τον Νοέμβριο 2018, ένας 20χρονος άνδρας σκότωσε έναν μαθητή και τραυμάτισε εννέα άλλους, καθώς και δύο καθηγητές σ’ ένα τεχνικό σχολείο της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν.

Την προηγουμένη, ένας 29χρονος άνεργος είχε σκοτώσει πέντε παιδιά ρίχνοντας πάνω τους το αυτοκίνητό του την ώρα που διέσχιζαν τον δρόμο μπροστά από Δημοτικό σχολείο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

Τον Απρίλιο 2018 ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε εννέα μαθητές κολλεγίου και τραυμάτισε 12 άλλους την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους στη βόρεια Κίνα. Ο άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια εκτελέσθηκε, είχε θελήσει να εκδικηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο επειδή οι συμμαθητές του τον περιγελούσαν όταν ήταν ο ίδιος μαθητής στο σχολείο αυτό.

Τον Ιανουάριο 2017, ένας άνδρας οπλισμένος με κουζινομάχαιρο τραυμάτισε 11 παιδιά σε νηπιαγωγείο της νότιας αυτόνομης περιφέρειας Γκουανγκσί. Την ίδια χρονιά, τον Ιούνιο, μια βόμβα εξερράγη έξω από παιδικό σταθμό στη Φενγκσιάν, στην ανατολική Κίνα, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε σ’ έναν 22χρονο εσωστρεφή άνδρα που υπέφερε από προβλήματα υγείας και είχε γράψει «θάνατος» και «καταστροφή» στους τοίχους του διαμερίσματός του.

Μέχρι και τα δυο μέτρα έφτασε το χιόνι στην Αυστρία: Πολλά τα προβλήματα στη χώρα

08/01/2019 10:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Πεκίνο, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: