Επίθεση ακροδεξιών στο σπίτι της Ελισάβετ Σκούφα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη: Προσαγωγές από τα ΜΑΤ (video)




“Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία”, τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το αποψινό σκηνικό έντασης από ομάδα ατόμων έξω από το σπίτι της, στην Κατερίνη.

“Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)”, σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: “Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών”.

Η κ. Σκούφα υπογράμμισε ότι “αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια”.

Σημείωσε, δε, ότι “το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα”.

Η επίθεση στην οικία Σκούφα

Λίγες ώρες νωρίτερα, σκηνικό έντασης είχε επικρατήσει στην Κατερίνη, όταν ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε νωρίτερα σε κινητοποίηση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, επιχείρησε να κινηθεί προς το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Οι διαδηλωτές συνάντησαν όμως αστυνομικό φραγμό, τον οποίο προσπάθησαν να διασπάσουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μερίδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών. Ακολούθησαν προσαγωγές διαδηλωτών και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, επίθεση σημειώθηκε και στο σπίτι του Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή Δράμας, εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ethnos.gr

Επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ στην πορεία για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: