Επικίνδυνα παιγνίδια: Οι Τούρκοι έθεσαν σε κίνδυνο ελληνικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης




Δεν ήταν τυχαίος ο πρωινός τίτλος της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Λίγο έλειψε να υπάρξει ένα σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο με άγνωστες φυσικά προεκτάσεις στη συνέχεια κατά το χθεσινό περιστατικό με έρευνα και διάσωση στο Φαρμακονήσι.

Εκτός της παράνομης navtex για έρευνα και διάσωση σε Ελληνικά χωρικά ύδατα που αμφισβήτησαν γι’ ακόμη μια φορά οι γείτονές μας, τα μαχητικά της Άγκυρας έθεσαν σε κίνδυνο την πτήση του Ελληνικού ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης Super Puma.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν λιγότερο από 100 πόδια (30 μέτρα), πάνω από το ελικόπτερο, που είναι πολύ επικίνδυνη κίνηση, ηθελημένη τονίζουν από την Πολεμική Αεροπορία και καθόλου τυχαία, διότι τα καυσαέρια του αεροσκάφους της Τουρκίας ήταν ικανά εκείνη τη στιγμή να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη και πτώση του ελικοπτέρου, ενώ σε μια δεύτερη κοντινή επαφή οι Τούρκοι πιλότοι, πέρασαν από το πλάι του ελικοπτέρου περίπου στα 200-300 μέτρα. Και στις δυο περιπτώσεις της σοβαρής πρόκλησης το ελικόπτερο ήταν αιωρούμενο στο αέρα.

Το γεγονός πως δεν είχαμε κάτι χειρότερο οφείλεται στην εμπειρία του πληρώματος που έκανε επιδέξιες κινήσεις όταν τραντάχτηκε το ελικόπτερο και δεύτερον λόγω του οτι πρόκειται για ένα βαρύ πτητικό μέσω με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Η Τουρκία δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις στο Αιγαίο: Το άσχημο πρόσωπο της Άγκυρας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: